Atots europeus.


Ja fa força setmanes els ajuntaments de Catalunya varen rebre una carta de la Oficina del Censo Electoral que els comminava/recomanava reduir el número de meses electoral posant pujant el màxim d’electors per mesa a 1200 donada la tradicional baixa participació dels ciutadans en les eleccions al Parlament europeu i amb l’objectiu de reduir la despesa pública.
Certament, jo sóc dels primers de sentir poques pessigolles d’engrescament quan arriben les eleccions al Parlament Europeu. Tot plegat sembla ser una mica massa lluny, els candidats solen ser poc coneguts o bé massa i tot. Fins alguns partits polítics enviaven allà aquells membres que calia treure’s de sobre. Entre tots, hem menystingut massa temps la importància del Parlament Europeu i badaríem molt, i molt greument si féssim el mateix en aquestes eleccions.
Les properes eleccions al Parlament Europeu condicionen, i molt, el procés d’independència. Per començar, la possible data més propera del referèndum per la independència de Catalunya podria ser el 14 de setembre, precisament passat el termini legal entre eleccions des de ñes del PE.
A més, un cop guanyat el referèndum, no ho tindrem tot fet. Ens caldrà ajut internacional i ens convé, ens convé molt i molt, tenir aliats al Parlament Europeu. Necessitem el màxim de parlamentaris independentistes possible a Brussel•les perquè no cal dir que, tal com han vingut fent fins avui, els europarlamentairs espanyols es dedicaran a posar tots els entrebancs possibles i amb la màxima bel•ligerància que els permetin les regles del joc.
La millor manera d’aconseguir que Catalunya s’integri a la UE com un país independent és fent palanca des de dins perquè es trobi el mecanisme adequat i s’eliminin els possibles vetos. Per això cal que hi hagi parlamentaris independentistes, com Tremosa, com Romeva. Tants com puguem, que facin de contrapès als unionistes espanyols.
El primer que ens cal és convèncer els electors de la importància essencial que, almenys aquest cop, vagin massivament a votar opcions catalanes independentistes perquè l’independentisme tingui el màxim nombre de representants a Brussel•les.
Res no seria més efectiu per aquest objectiu que es bastís candidatura unitària, decididament independentista, i que els parlamentaris que en surtin dediquin totes les seves energies a aconseguir suports dins dels grups parlamentaris europeus perquè Catalunya s’incorpori en un termini el més breu possible a la UE com a estat membre. Alguns diaris parlen, en breus caixetins de converses entre CiU i ERC per assolir un acord en aquest sentit. Altres informacions ho descarten perquè ERC ja té un pacte tancat amb Bildu. Esperem que s’imposi el seny perquè si aquest cop badem, serà un error de proporcions majúscules.
Una candidatura independentista unitària, amb el suport explícit de personalitats i associacions; una unió dels moviments polítics i cívics és un atot essencial en aquesta partida. A veure si juguem intel•ligentment.

Els Comentaris estan tancats