Les coses són com són. Esperant la DUI


L’acord d’associació entre CDC i Reagrupament ens torna a donar una oportunitat d’explicar-nos. No vull dir justificar ni excusar perquè no crec que ens calgui ni una cosa ni l’altra.

Poc abans de les eleccions de 2010, CDC d’Olot va fer un dinar de presentació del seu flamant candidat Santi Vila aleshores alcalde de Figueres. Al dinar s’hi varen convidar membres d’altres opcions polítiques que en aquell moment representaven l’independentisme més clar a la nostra comarca: Reagrupament, Solidaritat, Alternativa per la Garrotxa….

En aquell dinar CDC va explicar la seva estratègia: presentar totes les possibles alternatives d’entesa amb l’estat espanyol fins que, rebutjades una després de l’altra s’arribés a plantejar la ruptura. Nosaltres, que aleshores ja defensàvem que la DUI era la única possibilitat, ens exclamàvem preguntant si calia tanta volta si ja sabíem el resultat final.

Les coses són com són i, juntament al nostre lamentable resultat a les eleccions d’aquell any, els catalans varen votar majoritàriament una CiU que apostava pel pacte amb l’estat espanyol.

I, les coses són com són, el 2012 ho va capgirar tot. El que els independentistes somniàvem i mai havíem estat capaços d’aconseguir, ho feia possible la prepotència i desvergonyiment del govern espanyol i el coneixement de les dades: 2 milions de persones a Barcelona clamàvem per la independència.

Al cap de no res, el President Mas convocava noves eleccions per encara el camí cap a la construcció de l’estat lliure de Catalunya. Per primer cop des de feia 75 anys un President de la Generalitat, apostava per la independència; per primer cop, CDC abandonava la tristor autonomista; per primer cop, Parlament, societat (ANC) i ajuntaments (AMI) semblen tenir una estratègia per assolir la independència.

Lluny del tacticisme, les coses són com són, no havíem de donar suport a aquest President? I, som com som, no ho hem de fer a canvi de no res? Ha canviat Reagrupament o ha canviat CDC? Joan Carretero va dir a l’acte de signatura del pacte que “nosaltres no som els del dreta a decidir; nosaltres som els de la Declaració Unilateral de la Independència”. I la DUI està al full de ruta; és la darrera estació però hi és. Sabem que hi arribarem i ens trobareu allà, esperant-vos.

Fins aleshores optem com sempre pel patriotisme, que avui entenem com a lleialtat al President Mas.

Les coses són com són.

Els Comentaris estan tancats