Reagrupament Gironès se suma als actes organitzats en suport a Mas, Ortega i Rigau, imputats per la justícia espanyola per haver posat les urnes el 9-N

El dimarts 13 d’octubre s’han convocat concentracions ciutadanes a les 19.30 hores davant dels ajuntaments en suport als encausats

El dijous 15 d’octubre, 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, es fa una crida als càrrecs electes i a la ciutadania perquè acompanyin el president Mas al TSJC, a Barcelona, a les 10 del matí

Reagrupament Gironès s’ha afegit als actes que s’organitzen aquests dies en suport del president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que han estat imputats per la justícia espanyola acusats d’un delicte de desobediència per haver posat les urnes en el procés participatiu del 9 de novembre de l’any passat, malgrat els intents del govern espanyol i del Tribunal Constitucional perquè aquesta consulta democràtica no es portés a terme.

En aquest sentit, RCat de la comarca del Gironès convoca els seus associats a participar en totes les convocatòries que es facin en solidaritat amb els encausats i, concretament, en les concentracions que s’han organitzat pel dimarts 13 d’octubre al davant dels ajuntaments a les 19.30 hores, i també a ser presents en el moment en què el president Mas vagi a declarar el dijous 15 d’octubre a les 10 del matí a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, situat al passeig Lluís Companys de Barcelona. Per aquest mateix dia està convocada una concentració de càrrecs electes a l’Arc de Triomf, que s’afegiran a la comitiva que acompanyarà Artur Mas, cap a dos quarts de 10, quan aquest es dirigeixi al TSJC per prestar declaració. Cal que la concentració ciutadana en suport al president de la Generalitat sigui multitudinària per demostrar a Espanya i al món, que el poble català està al costat del seu president.

Es dóna la circumstància que el dia de la declaració de Mas coincideix amb el 75è aniversari de l’afusellament del president màrtir Lluís Companys, assassinat per la dictadura franquista espanyola com a acte de represàlia en contra de Catalunya i del desig de llibertat del poble català. Artur Mas anirà a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després d’haver participat en l’acte d’homenatge a Companys.

No hi ha Comentaris

Reagrupament s’afegeix a les concentracions d’avui davant dels ajuntaments

Convocatòria d’Òmnium Cultural i l’ANC a les 7 de la tarda

Som en un moment decisiu del procés cap a la independència. Després de la signatura del decret de convocatòria feta pel president Mas dissabte passat al matí en un acte solemne al Palau de la Generalitat, estem tots convocats a exercir el nostre dret a vot el pròxim 9 de novembre.

Davant aquest fet determinant de la nostra història, des de Reagrupament considerem que la sobirania del poble de Catalunya no pot estar sotmesa a cap govern, tribunal o llei espanyols. Per tant, després de l’acceptació del Tribunal Constitucional del recurs presentat pel govern del Partit Popular, que suposa la suspensió cautelar de la llei de consultes no referendàries aprovada per una amplíssima majoria pel Parlament de Catalunya, Reagrupament s’afegeix a les concentracions de protesta davant dels ajuntaments que l’ANC i Òmnium Cultural han convocat per aquest dimarts a les 7 de la tarda en defensa de la nostra sobirania, de la legalitat catalana i del dret a decidir del poble de Catalunya.

Us hi esperem a tots i totes.

No hi ha Comentaris

Tots a la V amb Reagrupament

Benvolguts amics, benvolgudes amigues,

S’acosta un altre Onze de Setembre, i si els del 2012 i el 2013 van ser determinants per al procés cap a la nostra llibertat nacional, aquest ho serà encara més. No només per la imminència d’una altra data històrica, la del 9 de novembre, sinó perquè són molts els enemics de la nostra sobirania que estaran pendents de la capacitat de mobilització del poble català en aquesta diada nacional.

És per això que no ens podem permetre cap fracàs. Sabem que ha estat la determinació de la ciutadania de Catalunya la que ens ha portat fins aquí.  Sabem que tornar a omplir massivament els carrers de Barcelona aquest 11 de setembre és la millor manera de garantir que les catalanes i els catalans puguem votar i assolir la independència. Sabem que és importantíssim que els nostres representants polítics sentin que tenen una ciutadania mobilitzada al darrere que no els permetrà fer cap pas enrere en aquest procés cap a la constitució de l’Estat català. I, per tant, cal tornar a sortir al carrer una diada més i tantes vegades com faci falta per tornar a demostrar que el poble català no es rendeix i que només hi ha un camí que ens porti a la llibertat, el de la sobirania.

I és important que nosaltres, els reagrupats, ens mobilitzem aquest Onze de Setembre assistint als actes que Reagrupament ha organitzat a Barcelona, tots junts, fent un gran bloc, tal com ja hem fet en diades anteriors. Per això des de la regional de Girona us animem a mobilitzar-vos, a formar part d’aquesta V històrica que causarà impacte al món i que provoca pànic a Madrid.

Apunteu-vos com més aviat millor a:

http://www.reagrupament.cat/noticies/reagrupament_presenta_l_agenda_de_l_onze_de_setembre

Aquest Onze de Setembre, ni un pas enrere. Omplim els carrers per omplir les urnes. Som un poble en moviment, demostrem-ho.

Carles Bonaventura i Cabanes.

Regional de Girona de Reagrupament.

No hi ha Comentaris

Joan Carretero felicita el món empresarial gironí per haver donat suport al procés sobiranista

Font: www.ara.cat

El president de Reagrupament envia un correu als representants dels col·lectius empresarials de les comarques gironines que fa un mes van expressar públicament la seva adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El regidor de RCat a la ciutat de Girona, Carles Bonaventura, destaca que “la nostra organització sempre estarà al costat d’aquells que defensen que el poble català té dret a decidir el seu futur en llibertat”

Fa aproximadament un mes, el món empresarial gironí va expressar en un acte públic el seu “suport incondicional” i la seva “total adhesió” al procés sobiranista i al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Des de Reagrupament s’ha volgut agrair aquest gent i, en aquest sentit, el seu president, Joan Carretero, ha volgut fer arribar via correu electrònic la seva felicitació als representats de les organitzacions empresarials que van fer públic aquest suport al dret a decidir del poble català.

En aquet sentit, Carretero els diu en la carta que “en el full de ruta polític de Reagrupament, el treball, l’esforç i l’excel·lència constitueixen uns dels valors prioritaris que defensem, com a eixos fonamentals del que ens defineix com a poble i que cal preservar per a la prosperitat i el benestar de les generacions que ens precedeixen, valors que entenem que coincideixen amb els que també defensa l’organització que vostè representa. Per això ens posem a la seva disposició, per a qualsevol col·laboració que considerin oportuna en el debat del futur del nostre país”.

En la mateixa línia, Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona, celebra la iniciativa del president de la formació, al qual “hem explicat que el món empresarial gironí en diverses ocasions ja s’ha manifestat a favor del procés sobiranista, la qual cosa, tenint en compte les enormes pressions que reben de determinats lobbyes econòmics espanyols, és un gest que els honora”.

No hi ha Comentaris

Qüestió de balances. Jesús Bohigas.

Els que estem compromesos amb el projecte de país lliure que volem construir, no podem menystenir la capacitat de reacció del govern espanyol a la nostra empenta,  ja que utilitzarà totes les eines d’estat, que la seva posició dominant li permeten disposar a plaer, per tal de desmuntar les raons que han empès tot un poble a demanar el dret a la seva llibertat i sobirania.
Fins ara, els independentistes dèiem que no calia fer gaire res especial per convèncer a la gent de la necessitat de separar-nos de l’Estat espanyol, ja que les veus que ens arribaven de Madrid eren gairebé suficients per convèncer als indecisos. La situació ara està canviant i canviarà més en un futur, doncs han vist que la seva tàctica d’ignorar-nos i esbandir-nos al primer ensurt, no els funciona. Segurament estant començant a veure que no podran impedir que, tard o d’hora, el poble es pugui expressar a les urnes. Per això ja han començat la seva campanya de propaganda, per capgirar l’opinió pública, de cara al referèndum que no podran impedir. Ara passaran a l’estratègia de la por, no de la por física i de butxaca com han fet fins ara, sinó la de la veritable por, la del dubte, de la desconfiança en un mateix i de la incertesa, per tal de debilitar-nos la moral abans d’iniciar l’atac final. Apuntaran les seves accions i maquinària propagandística directament a les nostres conviccions i als nostres sentiments, per fer-nos creure que ells no són tant dolents com ens pensem i, així, omplir de dubtes els criteris argumentals de la gent de bona fe.
La primera evidència la tenim en l’aposta que el govern del PP ha fet per l’economista Ángel de la Fuente, com a ponent pel càlcul i publicació de les dades comparatives entre autonomies. Un membre del CSIC i especialista en finances regionals, amb un currículum que ningú el pugui posar en dubte i que ja es comença a passejar pels entorns acadèmics, per embolcallar de rigor científica els criteris de presentació de les dades fiscals, amb els que ens pretendran enredar.
Em temo que utilitzaran la tècnica del prestidigitador que ens il•lusiona amb una realitat amagant-ne una altra i, possiblement, no aconseguirà amagar el truc a la gent de l’ofici, però si que generarà una gran quantitat de dubtes a la gran massa que el mira i escolta.
Per aquest motiu, quan comenci a aflorar el doll de xifres, cal estar preparats per explicar al poble profà, que la paraula “Balances Fiscals”, no és cap tecnicisme estrany, sinó que senzillament be de “Balança”, aquell senzill instrument que serveix per pesar, en el que a un costat hi posem un producte i a l’altra un pes i que s’ha d’equilibrar per trobar la mesura justa. Les Balances Fiscals no són més complicades, tant sols són un instrument diferent, en el que en un plat hi posem tots els diners que paguem i a l’altra tot el que rebem i només s’equilibra quan el que rebem pesa igual que el que paguem.
Als catalans, ens podran explicar meravelles de tots els serveis que ens donen, de les despeses que hem de suportar, dels compromisos que hem de complir i com de millors o pitjors estem respecte a d’altres, però al final, la suma de tot plegat ho haurem de comparar amb el que aporta el conjunt de la societat catalana per pagar-ho. Llavors, tal i com fem a casa quan a anem a comprar, si hem donat al botiguer més diners del que val el producte, demanarem que ens torni el canvi. I si la seva balança no fa bon pes i ens vol estafar, anirem a comprar a una altra botiga i adéu-siau.

Jesús Bohigas.

No hi ha Comentaris

Presentació del Col•lectiu Praga a Girona en un acte de Reagrupament Independentista

Aquest dimecres, al Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal de Girona, a les 19.30 h, es debatrà la “Viabilitat jurídica del dret a decidir”

El Col·lectiu Praga està format per juristes que defensen que amb l’actual marc legal espanyol és possible que Catalunya pugui fer la consulta

Aquest dimecres 18 de desembre, al Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, situat a les Voltes d’en Rosés de Girona, Reagrupament Independentista del Gironès ha organitzat un acte de presentació del Col·lectiu Praga a la ciutat.

El Col·lectiu Praga està format per juristes que defensen la viabilitat del dret a decidir dins l’actual marc legal espanyol, contràriament al que afirma el govern de l’Estat, el qual insisteix a negar la possibilitat que els ciutadans de Catalunya puguin celebrar una consulta sobre el seu futur polític.

En aquest acte de dimecres hi seran presents dos membres d’aquest col·lectiu: la professora lectora de dret administratiu de la UdG Gemma Geis i el professor de dret administratiu de la UPF Xavier Bernadí. També hi participarà el president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero.

Des de RCat considerem que en un moment tan determinant del procés cap a l’estat propi és molt oportú tenir tota la informació possible sobre les escletxes legals que poden permetre la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, per així desmuntar els arguments de l’Estat espanyol i de l’unionisme, que sostenen que dins l’actual marc juridicopolític la celebració d’aquesta consulta és impossible.

Executiva Comarcal del Gironès i Pla de l’Estany de Reagrupament Independentista.

No hi ha Comentaris

El concepte de justícia a Espanya. Jesús Bohigas.

La justícia (que no les lleis), és allò que s’interposa entre el crim i la venjança, i si la llei justa imposa penes limitades, és precisament perquè les persones que han comès delictes, per més greus que siguin, se’ls ha de concedir el dret al penediment i la oportunitat del perdó, si no fos així i s’apliqués la llei del Talió, la justícia es convertiria en un sistema de venjança, tant execrable com el propi delicte.

La reacció dels governants i representants espanyols, davant la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que anul·la la doctrina Parot, m’ha causat un gran sentiment de vergonya aliena, una nova confirmació de que aquest Estat al que estem obligats a pertànyer, no és digne de ser el nostre representant. Els instints més baixos del nacionalisme espanyol, tornen a despertar a la vida pública. La pitjor cara de la dictadura no ha estat mai superada, només estava adormida i les seves hostes plenes d’orcs, tornen a sorgir de les tenebres per destruir qualsevol esperança d’avenç cap a una democràcia real.

Aquest és un motiu més per abandonar definitivament aquest Estat que ens avergonyeix. Que en lloc de protegir la nostra cultura i la nostra llengua, intenta destruir-la. Que ens nega la nostra història i la nostra existència com la nació que som. Que no aplica la justícia als crims del seu passat, ni en mostra penediment. Que no respecta la Declaració dels Drets Humans. Que ens sotmet a un espoli permanent que ens empobreix cada dia. Que no només no escolta als ciutadans, sinó que els impedeix utilitzar l’instrument més pur del sistema democràtic per decidir el seu futur col·lectiu.

No sé en quin model d’Estat ens trobarem quan aconseguim la independència, el que estic segur és que serà el nostre, serà normal, complirà amb el seu deure de representar-nos i defensar-nos i, democràticament, serà molt més gran.

Jesús Bohigas.

No hi ha Comentaris

Parada de Reagrupament Independentista a la Rambla de Girona

S’hi difon la campanya “Contra la crisi, independència”, que vol denunciar la situació d’espoli econòmic a la qual ens sotmet l’Estat espanyol

Des de dissabte passat 19 d’octubre, Reagrupament Independentista del Gironès serà present sovint, com a mínim un dissabte al matí al mes, a la Rambla de Girona. Els associats de RCat han decidit portar al carrer la campanya “Contra la crisi, independència”, amb la qual aquesta formació independentista vol fer arribar al conjunt de la ciutadania catalana la situació d’ofec econòmic a la qual ens sotmet l’Estat espanyol.

A través dels diferents cartells i fulls que es distribueixen al carrer es vol denunciar que mentre no siguem un país lliure, mentre no posem fi a l’espoli fiscal, els ciutadans catalans no podrem viure en un país normal. Per això Reagrupament afirma que només estarem en condicions de superar la crisi quan disposem d’un estat propi que vetlli pels interessos dels catalans i les catalans; no com ara, que tenim un estat en contra, que ens roba i ens humilia.

No hi ha Comentaris

Assaig de la cadena humana a la badia de Palamós.

Benvolguts/des  associats/des

Us volem fer esment de l’assaig de cadena humana que el dia 15 d’agost a la una del migdia ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana a la platja que va del moll de Palamós fins a Torre Valentina a Sant Antoni de Calonge. Es tracta de fer una cadena humana arran d’aigua per a preparar la cadena humana del dia 11 de setembre.

Per a formar-ne part, només caldrà anar a la platja, apropar-se a l’aigua i agafar de les mans a que tingueu al costat a la una en punt.

Aquest assaig es filmarà i fotografiarà des del mar. Uns senyals acústics donaran els avisos d’inici i fi de l’esdeveniment.

No hi ha Comentaris

Reagrupament tornarà a ser present al concert que organitza el Punt amb el lema “Catalunya vol viure en llibertat”.

Tal i com va fer l’any passat, Reagrupament torna a donar suport a la iniciativa d’El Punt-Avui. “Catalunya vol viure en llibertat” és el lema del concert que el pròxim dissabte tres d’agost vol aplegar al Camp de Mart de la Devesa de Girona a milers de persones unides en un clam per reclamar de manera festiva però ferma l’alliberament nacional el nostre país. L’acte de l’any passat va servir per commemorar el vintè aniversari  del concert també celebrat a la Devesa de Girona en suport als independentistes detinguts en l’anomenada operació Garzón.

Els associats de Reagrupament poden accedir a comprar les entrades amb un descompte especial si segueixen el següent enllaç http://www.elpuntavui.cat/entrades.html , cliquen sobre el logotip de Reagrupament i escriuen l’identificador següent: 4reagrupament. En aquell moment es recalcularà el cost de les entrades. El preu de l’entrada és de 12 euros. 8 amb el descompte aplicat.

Per consultar el programa del concert o saber-ne més coses, ho podeu fer al següent enllaç http://www.elpuntavui.cat/catalunyallibertatidignitat

Ens podreu venir a trobar a la parada que muntarem dins de l’espai dedicat a la Fira d’Entitats, on hi trobareu marxandatge i material divers de l’associació i us podrem mostrar el material de la nova campanya endegada per Reagrupament.

No hi ha Comentaris