Una candidatura d’ample espectre per la Independència. Joan Carretero, filosofia pràctica.


Els seus fets i passos parlen sols. Llegeix la vida i els fets i actua amb coherència. Es un home madur i no vol perdre el temps. Catalunya es el primer ! sense vergonya ni submissió. Ell es qui planteja un via del mig de Catalunya, unió i democràcia.

He pensat sobre la plantada d’ahir. No podia ser un caprici o un acte de poderisme. Havia de ser una qüestió grossa, un pas necessari per….? Varen ser la majoria de la Directiva qui ho va fer.

La qüestió clau al meu entendre podria ser al voltant del propòsit fundacional de l’associació Reagrupament : construir, promoure …” una candidatura d’ample espectre per la Independència, per fer una majoria del Parlament que es compromet a acordar la declaració unilateral d’ Independència de Catalunya ”

Ample espectre. Aquest es el problema. L’ample espectre per la Independència de Catalunya es possible però no sobre posicions d’ERC, de la Cup o gent atrapada en el prejudicis ideologistes d’esquerres. Ha de ser sobre posicions centrals catalanes. No hi seran els partits de la Transició ni de la classe política de la Crisi, però si que hi haurà persones que n’han sortit i de grups nous.

Catalunya, Vida, Unió i Democràcia i per tant separació i independència. Que Catalunya siga un estat d’Europa i del món. I Natura, i Drets Humans, i Economia. Una Catalunya que actui com a amo i sobirà. El Dret ja existeix. Fem-lo efectiu democràticament.

El paper de Reagrupament no serà elegir el propis candidats sinó promoure i fer possible la candidatura d’ample espectre. I es clar que hi tindrà els seus líders i militants mes capacitats i presentables, el milloret que puguem oferir a Catalunya. Però per a Catalunya i la nacionalitat volem el millor i els millor diputats.

Suposo que la candidatura sortirà al carrer, en terreny comú i compartit. Entre tots i en aquestes posicions centrals, cal presentar com a candidats a diputats de Catalunya persones que ho vulguin ser i que s’ho valguin, amb convenciment però amb saviesa, coneixements, preparació en Dret, saber parlar per explicar al món que sentim i que volem i perquè, per representar-nos, saber parlar llengües estrangeres, ben vistes pels independentistes i per la majoria de la nostra societat i de la nostra nacionalitat catalana aragonesa.

Jordi Carrera

Els Comentaris estan tancats