Prop de 150 persones assisteixen a la presentació de Reagrupament a Salt


Joan Carretero va defensar el passat divendres 26 de febrer a la vila de Salt el projecte polític de Reagrupament Independentista en l’acte de presentació d’aquest moviment, que es va celebrar a la casa de cultura de Les Bernardes d’aquesta població, al qual van assistir prop de 150 persones, i en què també van participar el membre de la junta directiva nacional Carles Bonaventura i Pep Rafart, associat a Reagrupament en aquest municipi i conegut activista civicocultural.

Després de la presentació de Pep Rafart, Carles Bonaventura va defensar la necessitat que l’independentisme entri amb força al Parlament de Catalunya en les pròximes eleccions i va afirmar que mentre altres forces polítiques insisteixen a oferir un pacte d’estat espanyol contra la crisi tan sols Reagrupament reclama la urgent necessitat de la creació d’un Estat català que posi fi al colonialisme econòmic del qual són víctimes els ciutadans de Catalunya.

Durant la seva intervenció, Joan Carretero va defensar la necessitat que en el pròxim Parlament de Catalunya hi hagi un gran nombre de diputats independentistes que estiguin disposats a proclamar la independència, ja que aquest “és l’únic camí per preservar la nostra nació”. El president de Reagrupament va destacar que “pel nostre benestar, necessitem tenir eines per decidir sobre el nostre futur, i per a això cal tenir un Estat propi. Volem arribar a ser un país normal”, hi va afegir.

En aquest sentit, Joan Carretero va argumentar que és necessari que la ciutadania sigui activa i prengui partit a l’hora de decidir sobre el seu futur. Des de Reagrupament s’ofereix la voluntat d’articular una proposta realista que porti Catalunya cap a una de les dues alternatives que, segons Carretero, només hi ha: o ser una comunitat autònoma espanyola de règim comú, o ser un Estat independent. Evidentment, Reagrupament fa una aposta clara per la segona opció: la independència. El president de Reagrupament també va fer referència a administracions com les diputacions o els consells comarcals, de les quals va dir que haurien de ser més transparents i informar més els ciutadans de les seves activitats. Així mateix també va criticar que els integrants d’aquestes institucions, les quals considera prescindibles, no siguin triats directament pels electors i que els seus membres siguin elegits a dit per les direccions dels partits polítics.

La xerrada va acabar amb un animat debat amb els assistents i amb un sopar posterior al bar-restaurant Can Serrallonga.

Més informació:

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/02/27/comarques-carretero-ciutadania-posicioni-independencia/390436.html

Els Comentaris estan tancats