Acte de Reagrupament a Sant Gregori: “Ja no és l’hora de més estatuts, és l’hora de la independència”


El dijous 8 de juliol va tenir lloc al centre cívic del municipi de Sant Gregori, al Gironès, la presentació de Reagrupament Independentista, la qual va anar a càrrec de la vicepresidenta de l’associació, Rut Carandell, i del membre de la junta directiva nacional Carles Bonaventura. L’acte va tenir una nodrida assistència de públic, conseqüència de la bona feina que es va fer als carrers del poble dies abans a l’hora d’anunciar la presentació de RCat.

En el transcurs de la xerrada, Bonaventura va explicar el projecte polític de Reagrupament Independentista i va destacar que mentre que la societat civil catalana està demanant des de fa temps que políticament es faci un pas endavant, la qual cosa es constata en el creixement sociològic de l’independentisme, la participació en les consultes i les diferents mobilitzacions que hi ha hagut, l’actual classe política pràcticament repeteix el mateix discurs que es feia durant la Transició, i va posar com a exemple que alguns dirigents polítics encara defensaven que la manifestació del dia 10 de juliol havia de servir per tornar a reclamar l’Estatut, exactament igual que a la mobilització de l’Onze de Setembre del 1977; és a dir, 33 anys abans. “Els haurem de deixar clar que ja no és l’hora de més estatuts, que és l’hora de la independència”, va sentenciar Bonaventura, que va acabar la seva exposició demanat als assistents la seva col·laboració a l’hora de difondre el projecte de Reagrupament al territori, “un projecte que mediàticament molts grups de poder volen silenciar”.

Rut Carandell va centrar la seva intervenció en l’anàlisi de la situació política actual. Va insistir en la importància de les eleccions al Parlament de la tardor i en l’objectiu que l’independentisme assoleixi un bon resultat per poder portar a terme la proclamació unilateral d’independència. Així mateix, va destacar el final d’etapa de l’autonomisme que es viu a Catalunya en aquests moments, però va va tornar a recordar que si aquest fet no té una traducció política, una traducció en resultats electorals, la simple mobilització al carrer no servirà per fer avançar el projecte de ruptura democràtica amb l’Estat espanyol que cada vegada més catalanes i catalans defensem.

Tots dos ponents van insistir a dir que tan sols Reagrupament té com a prioritat la independència de Catalunya, ja que les altres opcions polítiques sempre acaben posant per davant els seus interessos partidistes abans que la defensa de la llibertat nacional del nostre poble, tal com s’ha demostrat a bastament els últims anys.

L’acte es va acabar amb un debat amb els assistents.

Els Comentaris estan tancats