La Comissió Executiva de Reagrupament Gironès decideix no adherir-se a la manifestació convocada per l’ADAC a Girona per l’Onze de Setembre


Aquest dilluns, en la reunió ordinària de la junta comarcal del Gironès de Reagrupament Independentista, s’ha decidit que la nostra associació no secundarà la mobilització convocada per l’Ateneu d’Acció Cultural a Girona per la Diada de l’Onze de Setembre, a la qual s’han afegit diferents organitzacions que no tenen com a prioritat la independència de la nostra nació i que en alguns casos concrets hi són totalment contràries.

Volem recordar que Reagrupament Independentista concentra els seus actes nacionals per la Diada a Barcelona. No obstant això, fem una crida a tots els nostres associats del Gironès que per diferents raons aquell dia no puguin desplaçar-s’hi a participar en la manifestació que Maulets i la CUP organitzen, com cada any, a la plaça Catalunya de Girona i que començarà a 2/4 de 8 del vespre. En aquest sentit, estem d’acord a ser presents en aquesta mobilització, que, tal com han anunciat els seus convocants, està oberta a la participació de totes aquelles organitzacions i associacions que tenen com a primer objectiu el dret a decidir del nostre país i que estarà encapçalada per una pancarta que no anirà signada per cap sigla en concret. RCat del Gironès fa extensiva la crida a participar en aquesta mobilització independentista als reagrupats de la resta de la vegueria de Girona que no puguin assistir als actes centrals de Barcelona organitzats pel nostre moviment.

Entenem que per la nostra Diada Nacional i en un moment com l’actual, després de la sentència contra l’Estatut i quan més de 500.000 ciutadans d’aquest país han participat en els consultes locals sobre la independència, tots aquells que defensem la sobirania de la nostra nació, aquells que creiem que els Països Catalans tenen dret a assolir l’Estat propi, no podem compartir pancarta amb forces que encara busquen l’encaix a Espanya, i que explícitament han dit que estan a favor del marc juridicopolític espanyol i en contra de la independència. Ara cal escollir entre l’Estatut o l’Estat propi, entre la submissió a Espanya o la llibertat. Per tant, cal diferenciar l’unionisme de l’independentisme i, en aquest sentit, la iniciativa de l’ADAC, d’ERC i d’altres organitzacions va en la direcció contrària i dóna coartada sobiranista als enemics dels drets nacionals de Catalunya.

Per tant, nosaltres no hi serem i a Girona ens mobilitzarem aquesta Diada al costat de la CUP. Demanen, així mateix, que altres col·lectius de les comarques gironines facin el mateix.

Girona, 7 de setembre del 2010
Comissió executiva
Reagrupament Independentista Gironès

Els Comentaris estan tancats