A Girona, Reagrupament amb la CUP per la Diada


Aquest passat Onze de Setembre, a Girona, Reagupament va donar suport a la manifestació de la CUP i de l’esquerra independentista, una mobilització que any rere any es fa, des de la dècada dels 80 del segle passat, i que en els seus inicis va tenir la participació directa d’alguns gironins que avui són a les files de RCat. Algú potser es pregunta com pot ser possible que Reagrupament, que fa de la transversalitat ideològica un dels seus principis bàsics, es pugui manifestar al costat d’aquells que se situen marcadament a l’esquerra del mapa polític. Doncs precisament per això, perquè som transversals políticament i acceptem tots els matisos ideològics del ventall independentista, no ens fa res compartir pancarta amb altres independentistes dels quals ens poden separar alguns punts programàtics però mai l’objectiu final comú de la independència.

Deia Francesc Ribera, Titot, en un acte recent: “Jo em barallaré amb altres independentistes, i potser m’hi barallaré molt, sobretot a l’hora de defensar alguns principis que considero bàsics, però ho faré l’endemà de la independència, quan redactem la Constitució del nou Estat català, no abans”. Des de Reagrupament, Joan Carretero també ha dit que “cap independentista no és el nostre enemic”, encara que a vegades no estiguem d’acord en els passos que hem de fer per arribar a la independència, en el model d’estat que hem de construir, etc. I tot això és absolutament coherent amb la decisió que els reagrupats del Gironès van prendre d’anar al costat de la CUP en la passada Diada a la ciutat de Girona.

Haver participat en l’altra capçalera (i ho sento per l’ADAC), al costat de partits que són responsables directes de l’actual situació de decadència política, econòmica i cultural del nostre país, que són còmplices de l’espoli fiscal de què és víctima la nació catalana, de la frustració generada per la negociació de l’Estatut… compartir pancarta amb aquells que han dit que per a ells la independència de Catalunya no és una prioritat o amb aquells altres que s’han declarat públicament enemics de l’independentisme i que han afirmat que faran campanya deixant clar que ells no són independentistes no hauria tingut cap sentit per a la gent de Reagrupament. Anar de bracet amb càrrecs públics i institucionals que han convertit la política en el seu modus vivendi i que sembla que vulguin mantenir-s’hi fins a la data de la seva jubilació no es correspondria amb la nostra defensa de la regeneració democràtica i de la transparència política.

Per tant, i tot i que Reagrupament va centrar els seus actes durant la Diada a la ciutat de Barcelona -per cert, amb un gran èxit de convocatòria-, cal considerar del tot encertada la decisió dels reagrupats del Gironès de donar suport i prendre part en la manifestació de l’esquerra independentista a Girona. El resultat, com que la gent no és ximple, ja el vau poder veure: 200 persones en la manifestació autonomista i 2.000 en el bloc independentista. Felicitats, doncs, als organitzadors.

Carles Bonaventura i Cabanes.

Reagrupament Independentista

, ,

Els Comentaris estan tancats