Presentació a Girona de l’acord de Reagrupament amb el Bloc Sobiranista Català. 06-X-2010


Carles Bonaventura: “L’acord amb el Bloc demostra que Reagrupament sempre ha prioritzat l’entesa amb altres formacions amb vista a les eleccions del 28-N”.

Josep M. Boix: “Aquest país necessita una regeneració democràtica i política però també empresarial, i el 28-N és una bona data per començar a portar-la a terme”.

Més d’una cinquantena d’associats i simpatitzants van assistir a l’acte de presentació a Girona de l’acord entre el Bloc Sobiranista Català i RCat. L’acte va tenir lloc a la seu de Reagrupament del Gironès el passat dimecres 6 d’octubre i va anar a càrrec de Josep Maria Boix, president del BSC, i de Carles Bonaventura, en representació de RCat.

Bonaventura, que va ser el primer a intervenir, va destacar que des del seu naixement Reagrupament sempre s’ha plantejat com un moviment unitari i ha volgut superar les divisions històriques que han caracteritzat l’independentisme per assegurar que en les eleccions al Parlament de Catalunya hi hagués una candidatura independentista a la qual totes les persones decebudes amb les actuals formacions parlamentàries poguessin votar. El número dos de la candidatura de RCat a Girona va continuar dient que calia diferenciar entre projecte polític i projecte electoral. En aquest sentit, va afirmar que d’altres tan sols són un projecte electoral, però encara no saben què faran l’endemà de les eleccions, perquè no tenen full de ruta i basen tota la seva estratègia política en la improvisació i en la suma d’interessos personals. Reagrupament, en canvi, és un projecte polític, perquè som un moviment cohesionat, implantat al territori, amb un full de ruta clar que ha demostrat ser tan bo que ara d’altres també es fan seu, i, sobretot, som una organització a la qual li preocupa tant el 28 de novembre com el 29 de novembre, ja que considerem bàsic demostrar, un cop dins al Parlament, la nostra coherència i la nostra fidelitat a les propostes que ara estem explicant a tothom i que després haurem de portar a la pràctica. Finalment, Bonaventura va celebrar l’acord amb el Bloc, una organització integrada per persones de gran vàlua política i professional amb algunes de les quals ja havia coincidit en anteriors experiències polítiques i de les quals va dir que coneixia la seva capacitat de treball. Així mateix, hi va afegir que la presència de la gent del Bloc en aquest projecte compartit demostra que Reagrupament sempre ha tingut i encara té una vocació unitària, la vocació de continuar sumant per oferir als ciutadans la possibilitat de votar una candidatura independentista potent el 28 de novembre.

Per la seva banda, Josep Maria Boix, en nom del Bloc Sobiranista Català, va centrar la seva intervenció a incidir en el tema econòmic i empresarial. En aquest sentit, va destacar que la pertinença a Espanya hipoteca el nostre futur econòmic i el nostre futur com a nació; va dir que la crisi la paguen a Catalunya sobretot els autònoms i els petits empresaris, bona part dels quals es veuen abocats a tancar i a malviure com poden, i va criticar que Espanya, l’espoli fiscal i l’actual legislació impedeixen que la societat catalana disposi de prou eines per combatre la crisi i sortir-se’n. També va recordar que històricament Catalunya sempre havia estat una societat emprenedora, que basava la seva riquesa en l’esforç i el treball, i que ara aquests valors estan en qüestió per una política espanyolitzadora i empobridora que, si no ho impedim, ens portarà a viure del subsidi, a pidolar a l’administració i, en conclusió, a la decadència com a nació. Boix hi va afegir que, de la mateixa manera que Reagrupament parla de regeneració política i regeneració demcràtica, és urgent que també es faci una regeneració empresarial perquè, si no, no ens en sortirem. En aquesta línia, va dir als assistents que el 28 de novembre és una bona data per començar a posar en pràctica aquesta regeneració votant per la independència i dient prou a les formacions polítiques que ens han portat fins a aquest actual cul-de-sac de la societat i l’economia catalanes.

Tant Bonaventura com Boix es van mostrar convençuts que la suma de Reagrupament, el Bloc, Suma Independència i altres grups que al final puguin afegir-s’hi obtindrà uns grans resultats el dia de les eleccions i van animar els assistents a ser copartícips de la campanya i a portar arreu del territori aquestes propostes polítiques. L’acte es va acabar amb un interessant torn de preguntes que van fer els assistents als dos ponents.

Els Comentaris estan tancats