Rcat posa com a condició a ERC per a l’acord a Girona no repetir el tripartit . El Punt. 9 de febrer del 2011.


L’objectiu és que el PSC no continuï governant la ciutat després de 32 anys a l’alcaldia

Les converses entre les dues formacions van per bon camí

Reagrupament condiciona un acord amb ERC per a les eleccions municipals a Girona al compromís de no repetir l’actual model de govern tripartit. Bàsicament, l’objectiu de la formació independentista seria deixar a l’oposició el PSC, que ha ocupat l’alcaldia en els últims 32 anys. Una condició que no hauria de suposar cap problema per a l’alcaldable republicana, Blanca Palmada, que en diverses declaracions públiques també ha mostrat les grans dificultats que hi hauria per pactar amb els socialistes.
Una altra de les condicions que demana Reagrupament per tancar un acord amb ERC és garantir una regeneració política que eviti l’acumulació de càrrecs. De fet, Palmada des de l’inici ha explicitat que seria “generosa” amb qualsevol formació per arribar a acords amb les altres forces independentistes. En les últimes setmanes, els màxims representants de les dues formacions han intensificat les trobades i sembla que les converses estan ben encarades per acabar unint esforços per a les eleccions municipals.
Debat pels números 2 o 3

Un dels debats entre els dos partits sobiranistes és com es repartirien els números de la llista electoral; el candidat de Reagrupament podria ser-hi en els números 2 o 3. Des de l’inici, Palmada va explicar a Jordi Martinoy que ocuparia el número 2 sempre que no hi hagués un acord per formar coalició amb alguna altra força. A partir de l’anàlisi dels vots obtinguts en les últimes eleccions al Parlament, l’acord comportaria que de cada tres integrants de la llista, n’hi hagués un de Rcat. Tot i això, Rcat decidirà en assemblea a mitjan d’aquest mes si accepta la coalició.

Els Comentaris estan tancats