Principi d’acord entre la Candidatura d’Unitat Popular i Reagrupament Independentista per concórrer plegats a Girona en les eleccions municipals del 22 de maig


L’assemblea d’associats de Reagrupament Independentista va donar suport ahir, per gairebé un 70% de vots a favor, a la proposta d’aliança amb la CUP per concórrer en una sola llista a la ciutat de Girona en les eleccions municipals del 22 de maig. Ara per ara, aquesta decisió significa que existeix un principi d’acord entre la CUP i Reagrupament que, en els propers dies, s’ha d’acabar de definir, i que probablement podrà ser presentat en una roda de premsa conjunta a principis de la setmana vinent.

Des de Reagrupament volem posar de manifest que des del primer moment la nostra organització ha  tingut com a prioritat que, a Girona, l’independentisme és pogués presentar en una sola candidatura que fos el màxim d’unitària possible, i que ja vam descartar, d’entrada, la presentació d’una llista en solitari de RCat que pogués contribuir a dividir i fragmentar encara més l’independentisme a la nostra ciutat.

Després de parlar amb la CUP, ERC i Solidaritat vam arribar a la conclusió que la candidatura unitària era impossible de fer i que un pacte a tres bandes era també pràcticament irrealitzable. A partir de constatar aquesta realitat, des de Reagrupament vam valorar les diferents propostes que teníem damunt la taula i al final hem optat per aquella que ens sembla que defensa un model de ciutat i d’ajuntament més compatible amb els notres principis d’independència, regeneració  democràtica i treball.

El principi d’acord amb la CUP prioritza, per sobre de les quotes polítiques i d’un acord estrictament de caràcter electoral, un projecte municipal bo per a la ciutat, arrelat als moviments cívics i associatius gironins, participatiu i obert. El fet que l’esquerra independentista i l’independentisme transversal s’entenguin a Girona suma dos electorats que creiem que són totalment complementaris, amplia l’independentisme a diferents capes socials i obre unes molt bones perspectives electorals que poden fer que aquesta proposta política sigui decisiva en el futur ajuntament gironí.

El pacte amb la CUP va molt més enllà, també, d’un simple acord electoral, dóna continuïtat a una entesa que ja es va evidenciar la passada Diada Nacional de Catalunya a Girona, quan Reagrupament va participar en la manifestació de l’esquerra independentista i va decidir no prendre part en la que van impulsar les forces autonomistes, i obre unes expectatives de col·laboració a la ciutat entre totes dues forces amb vista al futur.

Finalment, des de Reagrupament s’ha valorat la feina que ha fet la CUP a Girona els últims anys a diferents barris, la seva col·laboració amb associacions veïnals i col·lectius diversos, la seva presència en diferents campanyes i mobilitzacions, etc., la qual cosa fa possible que l’acord entre la CUP i Reagrupament vagi molt més enllà d’un simple pacte entre independentistes i esdevingui una proposta de ciutat i de país que creiem que pot ser molt ben valorada pels ciutadans de Girona i que pot obtenir uns molt bons resultats el 22 de maig.

Girona, 25 de febrer del 2011

Comissió executiva Reagrupament Gironès

Els Comentaris estan tancats