Resum roda de premsa candidatura CUP + Reagrupament


El passat dia 1 de Març, a la seu del Col.legi de Periodistes de Girona,  s’ha celebrat una roda de premsa conjunta entre representats de la Candidatura d’ Unitat Popular de Girona ( CUP) i de Reagrupament, per tal de donar a conèixer l’acord assolit entre les dues formacions, per la  qual Reagrupament donarà suport polític a la CUP a les properes eleccions del dia 22 de maig.

Els respectius portaveus, Carles Bonaventura, per part de Reagrupament, i Jordi Navarro, per part de la CUP, han exposat els motius que han permès l’ aliança entre ambdues formacions, valorant aspectes tant positius  com el treball conjunt en actes passats, l’ assistència  conjunta a la darrera manifestació de l’ Onze de Setembre, les consultes sobre la independència, les protestes per les sentències sobre l’ ús de la llengua.  A banda d’aquest,  dos altres  elements han estat cabdals  i han permès assolir l’acord, dos plantejaments en què ambdues formacions coincideixen plenament: la necessitat de caminar cap a l’estat propi i de regeneració democràtica.

Segons ha explicat als presents Carles Bonaventura, des de Reagrupament, tot i haver escoltat altres propostes, finalment ens hem  decantat per aquella més compatible amb els nostres principis d’independència, regeneració democràtica i treball.  Tot i reconèixer que potser, valorant estrictament l’acord polític ofertat,  la proposta d’ alguna altra formació política podia ésser més  positiva per a Reagrupament, al no constituir una prioritat essencial per a la formació els objectius polítics a curt termini, s’ha optat per donar suport a una formació que ha treballat el territori, els barris, que col.labora estretament amb associacions veïnals i col.lectius molt diversos, amb un programa clar per a la ciutat que, en definitiva, defensa un model d’ ajuntament compatible amb els nostres principis.

Per Carles Bonaventura es tracta d’ una proposta que suma, que suma dos electorats que des de Reagrupament s’entenen com a absolutament complementaris, que amplia l’ independentisme cap a sectors on sovint es fa difícil arribar, en definitiva, un acord que consolida una proposta política que pot ser decisiva als futurs comicis. Seguint les premises de la Junta Nacional de Reagrupament que permeten a cada municipi pactar amb altres formacions, a Girona s’ha optat per aquest pacte, donant així continuïtat a una entesa ja iniciada temps enrrera, creant un projecte municipal nou per a la ciutat, que a banda de ser totalment compatible amb els nostres eixos fonamentals, evidencia unes molt bones perspectives de treball  conjunt  d’ambdues formacions per la ciutat de Girona.

Els Comentaris estan tancats