Reagrupament i la CUP donen suport a Independents per Salt (IPS)


Aquest dimecres 6 d’abril, a la seu del Casal Independentista Saltenc, va tenir lloc una roda de premsa en què es va fer públic que la candidatura Independents per Salt (IPS) tindrà el suport de la Candidatura d’Unitat Popular i de Reagrupament Independentista en les pròximes eleccions municipals del 22 de maig.

En l’acte informatiu , que va ser presentat per Ramon Muñoz, actual regidor d’IPS, hi van participar el nou cap de llista, Ferran Burch; Lluís Sales, portaveu de la CUP, i Carles Bonaventura, en representació de l’executiva de Reagrupament del Gironès.

Tant Burch com Muñoz van agrair el suport a una iniciativa local com la que representa IPS per part de dues organitzacions d’abast nacional com són Reagrupament i la CUP, un suport que, lluny de qüestionar la independència i la sobirania local d’Independents per Salt, les reforça encara més i les referència en un marc independentista i de progrés general. Tots dos van manifestar la seva defensa d’un model de municipi i de societat integradors, que donin igualtat d’oportunitats als seus ciutadans independentment del seu origen i condició, i van insistir a recordar que Salt, sense perdre els seus orígens, ha de continuar sent un sol poble, com ho ha estat sempre.

Lluís Sales, de la CUP, va destacar que, per ells, IPS representa al municipi les propostes de la Candidatura d’Unitat Popular, unes idees d’independència, participació ciutadana i de defensa dels dres socials… una manera de treballar el municipalisme diferent del de les forces polítiques tradicionals.

Carles Bonaventura, de RCat, per la seva banda, va fer esment des d’un punt de vista més personal, de la seva condició de saltenc durant més de trenta anys i d’haver retrobat, ara amb aquest suport de Reagrupament a IPS, vells amics amb els quals anys enrere, al Col·lectiu Nacionalista de Salt i en els primers passos de la CUP a la vila, ja havien compartit moltes experiències i inquietuds polítiques. Bonaventura va destacar també que el model d’IPS és el millor per a Salt, ja que és un moviment sorgit de les entitats, de la vida associativa del poble i allunyat dels partits polítics clàssics i tradicionals.

Finalment, va dir que la participació i la suma de la CUP i RCat dins IPS està plenament en consonància amb la línia que ha seguit Reagrupament arreu del territori amb vista a les municipals, la de confluir i aglutinar esforços sempre i no afavorir mai la fragmentació de l’espai independentista.

Salt, 7 d’abril del 2011.

Els Comentaris estan tancats