Per la transparència, la participació i per un Ajuntament que estigui al costat de la gent


Una cosa en què sempre he cregut és en la transparència. Una transparència que he defensat i que he portat a terme sempre tant a nivell personal com professional.
Sóc un dels grans afectats per les obres de construcció del tren d’alta velocitat que “passarà” per Girona. Estic a favor del tren d’alta velocitat, estic d’acord que Girona ha de tenir una parada del TAV (hi hauria altres alternatives a més de l’actual), però em vull centrar concretament en les obres. El túnel passa per sota de casa nostra; he viscut de primera mà el comportament del nostre Ajuntament en aquest tema. Aquesta gran infraestructura és gestió de l’Estat espanyol, concretament de la seva filial Adif. És veritat que l’Ajuntament poca cosa hi té a dir, encara que en al seu dia hi va donar suport. Concretament, tots els partit polítics representats al consistori ho van fer, menys Iniciativa per Catalunya, que hi va estar en contra.

Davant del que Adif ha fet i està fent (el que vol) amb Girona, l’Ajuntament mai ha estat transparent ni ha defensat els ciutadans de Girona. Els actuals administradors del consistori sempre han amagat la veritat. Quan hi hem anat a preguntar, sempre ens han respost amb evasives. Quan hem anat a reunions informatives (no explicatives), hem tingut la sensació que ens prenien per ximplets. Això ho pot confirmar qualsevol persona que hagi tingut el privilegi d’assistir-hi. Senyors: estem parlant de drets que hem perdut del nostre subsòl. Pocs ciutadans saben que, per on passa el TAV, aquest sota-terreny ja no ens pertany, i no ens n’havíem assabentat. Tampoc saben que ara mateix, mentre estic escrivint, sento un soroll com si fos una vagoneta que passa per sota de casa meva, que hi passeja amunt i avall. I només estan fent obres. Què passarà quan arribi el tren? Qui em defensarà davant aquesta empresa d’un possible problema futur d’esquerdes o tremolors a casa, si ja en la fase inicial el meu Ajuntament ha passat de mi? Per què fa gairebé un any que no puc aparcar davant de casa per descarregar res, i els molt estimats treballadors del tren hi aparquen al davant envaint la vorera i deixant-la malmesa?

Senyors del meu Ajuntament: no m’heu donat suport.

Fa pocs dies que he iniciat una petita empresa, invertint-hi tots els diners que tinc (i els que no tinc), i també he topat amb les normatives municipals. Actualment tenim unes ordenances que, en lloc de donar suport a la persona i agilitzar els tràmits, fan que tot sigui molt lent, que tot sigui més costós i que tot, en definitiva, sigui molt complicat. Si feu una ullada a aquestes normatives, podeu estar més de tres mesos esperant que us entreguin el permís per a tot, això sí, pagareu lloguer, pagareu préstec, pagareu impostos i, mentrestant, us anireu ofegant i ofegant. No vull dir que no hagin d’existir lleis i normatives, però sí que cal que siguin transparents, lògiques i àgils. Tenim la sensació que sempre tenim la culpa, tant si ho hem fet malament nosaltres, com si ho han fet ells.

Senyors de l’Ajuntament: no m’heu posat les coses fàcils.

Avui dia, amb la que ens està caient, o fem que l’Ajuntament sigui un lloc al qual no tinguem por d’anar, un lloc on ens busquin la millor solució o, simplement, un lloc on quan els proposem una nova idea per millorar les coses ens escoltin, o, en lloc d’anar endavant, farem que a Girona ningú porti a terme les seves idees ni les seves inversions.

Jo sempre he estat independentista. No m’agradava estar dintre de cap partit polític perquè cap defensava les meves idees de transparència, de regeneració política, de voler canviar les coses de veritat. Això sí, els escoltava a tots o a quasi a tots i llegia les seves propostes, fins que un dia, quan va néixer Reagrupament, els vaig escoltar i vaig llegir les seves idees i, de veritat, tot el que diuen és el mateix que jo pensava i el que creia que era millor per a la nostra ciutat, per al nostre país. Regeneració política, transparència en tot (no hi ha res a amagar, no?), la veu del ciutadans i ciutadanes de Girona ha d’estar dintre de l’Ajuntament. En definitiva, no s’hi val que, per un vot cada quatre anys, després els nostres representants ho facin tot sense consultar els ciutadans. Exigim i defensem que tots hem de participar en les decisions de la ciutat. Primer ha de ser l’Ajuntament el que informi de manera transparent, tant dels pros com dels contres; del que es vol decidir; i que sigui la ciutadania la que participi i decideixi en les gran decisions de la ciutat. Participació de tothom i per a tothom.

Visca Girona i visca la Terra…

Narcís Avellí Candidat de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona.
Número 15 a la llista de la CUP+RCat.

Els Comentaris estan tancats