Entrevista als cinc candidats de Reagrupament a la llista de la CUP+RCat per Girona


Cinc són els candidats de Reagrupament que formen part de la llista de la CUP+RCat a Girona, per aquest ordre: Carles Bonaventura, Rosa Cruz, Narcís Avellí, Joan Pou i Cesc Batlle. Aprofitant la mostra Girona, Temps de Flors vam aprofitar per reunir-los tots cinc al Barri Vell de Girona perquè fessin una breu valoració de la campanya.

Com valoreu l’experiència de formar part d’una llista en aquestes municipals?

– (Rosa Cruz) Jo valoro l’experiència de manera molt positiva. És la segona vegada que formo part d’una candidatura. Ara fa poc ja vaig ser en una llista, la de Reagrupament en les passades eleccions del 28 de novembre i, malgrat el nostre esforç, no vam assolir l’objectiu d’entrar al Parlament. És bo que ara, en les eleccions municipals, demostrem a les gironines i els gironins que Reagrupament continua al peu del canó.

– (Narcís Avellí) A mi em sembla important que Reagrupament demostri que té respostes a les problemàtiques dels ciutadans de Girona: el pas del TAV, la participació ciutadana, els problemes del dia a dia per gunyar-te la vida a la ciutat, la burocràcia municipal… Participar en les municipals és una manera d’intentar solucionar temes que s’arrosseguen des de fa anys i que els polítics que fins ara han estat a la casa de la vila no han sabut resoldre. Reagrupament ha fet una bona pensada no quedant-se a casa en aquests comicis.

I per què heu anat junts amb la CUP?

– (Joan Pou) Doncs perquè la gent de la CUP fa molts anys que es preocupen de les problemàtiques dels barris, que s’entrevisten amb les associacions de veïns, amb les entitats, que intenten canviar la manera de fer de d’actual ajuntament. Fins ara ho han fet des de fora del consistori, perquè fa quatre anys els va faltar poc per entrar-hi. Esperem que el 22-M hi entrem plegats i amb força.

– (Cesc Batlle) La CUP ha estat l’única formació política que ha tingut voluntat d’entendre’s amb Reagrupament. I sempre ha tingut com a primer objectiu el treball a favor de l’independentisme i dels interessos dels veïns i veïnes de la ciutat. Per tant, és ben lògic l’acord. Reagrupament i la CUP coincidim amb la voluntat de treballar per l’estat propi i per la regeneració democràtica i estem d’acord que això es pot fer des dels ajuntaments. Per tant, l’acord té molt de sentit.

No hauria estat possible una aliança independentista més àmplia?

– (Carles Bonaventura) Ja es va intentar. Reagrupament, a Girona, va parlar amb Esquerra, Solidaritat i la CUP. Vam negociar amb tots tres per separat i de seguida vam veure que un pacte a quatre era totalment impossible i que un acord entre tres també era molt complicat. Vam valorar que amb la CUP coincidíem en punts fonamentals dels nostres eixos programàtics i que tenien un programa molt treballat i molt adaptat a la realitat gironina. Els altres tenien propostes i prioritats de partit; en canvi, la CUP i Reagrupament coincidíem en el que és fonamental: la independència nacional i un projecte de ciutat, a banda de la regeneració democràtica, com molt bé ha dit en Cesc.

– (Joan Pou) En el meu cas, tinc clar que, si Reagrupament s’hagués quedat a casa, jo hauria votat igualment la CUP, perquè crec que el seu programa és el millor. Per tant, l’acord CUP+RCat em satisfà plenament. En què s’ha notat aquests últims anys que hi havia suposats independentistes a l’Ajuntament de Girona? Si a sobre han pactat amb aquells que estan en contra del dret a decidir…

  • Quins resultats preveieu per la nit del 22 de maig?

– (Rosa Cruz) No m’agradaria tornar a passar per la mateixa mala experiència de la nit del 28-N, quan Reagrupament no va poder entrar al Parlament de Catalunya malgrat la gran campanya que es va fer a la ciutat de Girona i a tota la demarcació. Aquesta vegada, però, estic convençuda que la gent de Girona sabrà valorar l’esforç que tant la CUP com Reagrupament hem fet per arribar a l’entesa. Entrarem a l’Ajuntament segur.

– (Carles Bonaventura) L’endemà de les eleccions al Parlament, Reagrupament va entendre el missatge que els electors ens van adreçar. L’independentisme creix al carrer, però els electors independentistes penalitzen amb el seu vot aquells que no s’entenen. Ara, a Girona, dins l’espai independentista, els únics que hem sabut sumar som la CUP i RCat. Si les enquestes, gairebé totes, ja donaven un regidor a la CUP anant en solitari, cal pensar que, conjuntament amb Reagrupament, aquesta representació encara pot augmentar. Estem molt il·lusionats i volem encomanar aquesta il·lusió a la gent de Girona.

– (Cesc Batlle) Aquesta vegada, es nota que una majoria de ciutadans vol un canvi a l’Ajuntament. I un canvi que no només sigui canviar un partit per un altre, sinó quelcom més profund: una nova manera de fer les coses, de consultar la ciutadania, de fer una ciutat diferent… i la CUP+RCat estem molt ben situats per ser els destinataris d’aquest vot que vol canviar les coses. Per tant, no tan sols obtindrem representació sinó que podem ser decisius.

­ – (Narcís Avellí) Els que han estat fins ara a l’Ajuntament ja han tingut la seva oportunitat, ara calen noves propostes, noves energies, ja n’hi ha prou de governar d’esquenes als ciutadans. En aquest sentit, m’agrada molt el lema de la CUP i Reagrupament: “Som la veu del carrer a l’Ajuntament”. Aquest lema ja ho diu tot. Farem un molt bon resultat. Aquests dies, parlant amb la gent, constatem que hi ha un munt de persones que abans havien optat per altres formacions que ens diuen que aquest cop ens votaran i que, a més, hi afegeixen que, si no hi fóssim, es quedarien a casa És un molt bon senyal.

Què els diríeu a aquells electors que encara dubten?

– (Joan Pou) Que llegeixin els programes. No hi ha color.

– (Rosa Cruz) Que si estan desencantats de la política i dels partits tradicionals, que no es quedin a casa i que donin una oportunitat a gent com nosaltres que volem fer les coses de manera diferent.

– (Carles Bonaventura) Que la CUP+RCat som el vot útil independentista a la ciutat de Girona. Pel que fa als d’altres que també diuen que són independentistes, els uns no en faran prou per entrar, ja que cap enquesta els dóna cap possibilitat, i els altres, que ara ja hi són, sí que hi tornaran a entrar, tot i que segurament amb una representació significativament menor, però són capaços de tornar a pactar amb aquells que ni estan a favor de l’estat propi per a Catalunya i ni tan sols del dret a decidir. Per tant, només diria a la gent que no fraccioni el vot, que no dispersi esforços i que el concentri en la llista de la CUP i Reagrupament. I que vinguin a celebrar-ho amb nosaltres el 22 de maig a la nit al local electoral del carrer Ballesteries…

Els Comentaris estan tancats