A Girona, CUP + REAGRUPAMENT som el vot útil independentista


Aquest 22 de maig ens hi juguem molt. Ens hi juguem que a l’Ajuntament de Girona els independentistes siguem una força decisiva a l’hora de decidir quines seran les polítiques que, tant en l’àmbit nacional com en el ciutadà, s’emprendran des de la casa de la vila.

Ens hi juguem que Girona tingui un ajuntament que prengui partit clarament a favor de les iniciatives que la ciutadania impulsi a favor de l’alliberament nacional del nostre país i que no hi actuï en contra, tal com ha passat els últims anys.

Ens hi juguem que en aquest ajuntament hi hagi regidors i regidores que prenguin part activa a l’hora de constituir l’assemblea de batlles i regidors dels Països Catalans, la qual serà una peça clau per fer avançar des del territori el procés d’alliberament nacional del nostre poble.

Ens hi juguem que l’Ajuntament treballi per construir l’espai municipalista de l’Assemblea Nacional Catalana que es constituirà aquesta tardor , i volem que Girona sigui una ciutat capdavantera a l’hora d’impulsar-lo.

Volem, en definitiva, que Girona sigui capital en la lluita per les llibertats nacionals dels Països Catalans.

I com que tant la CUP com Reagrupament volem tot això, com que som conscients de tot el que ens juguem aquest diumenge, hem estat els únics que hem sabut sumar, que hem sabut anar junts en aquestes eleccions. Units a favor de la independència i de la regeneració política, i dels interessos de la gent de Girona.

D’altres tan sols es presenten seguint estratègies de partit; d’altres tan sols aspiren a mantenir-se en el poder al preu que sigui o a canviar el partit que governa l’Ajuntament també al preu que sigui. Nosaltres no volem això, nosaltres hi volem ser per canviar les coses, per canviar l’Ajuntament i per canviar la ciutat.

Aquest 22 de maig som el vot útil independentista, i ho som primer perquè fa molts anys que ho estem demostrant amb el nostre compromís polític amb la ciutat i amb el país a favor de les llibertats de les catalanes i els catalans.

I ho som perquè, si fem referència a aquells que teòricament competeixen per aquest espai, els uns no tenen cap possibilitat d’obtenir representació i els altres, que sí que n’obtindran, només es recorden de la independència quan hi ha eleccions però després regalen el poder als enemics del dret a l’autodeterminació, als enemics del dret a decidir, i es dediquen a votar en contra d’iniciatives a favor de la independència de Catalunya, com per exemple aquí a Girona, quan Esquerra es va negar a promoure la declaració de Girona com a ciutat exclosa de la Constitució Espanyola.

Per això, cal que aquestes últimes hores que que queden abans d’anar a votar continuem treballant perquè no es perdi cap vot, perquè no es dispersi cap vot. Perquè a nosaltres aquest dissabte no ens cal reflexionar perquè tenim molt clar què volem: volem la llibertat, la independència, l’estat propi.

I ho aconseguirem, perquè diumenge farem un gran resultat. Serem decisius a l’Ajuntament a partir del 23 de maig. En podeu estar segurs.

(Extracte del discurs que Carles Bonaventura pronunciarà en la seva intervenció en l’acte de final de campanya a Girona)

Carles Bonaventura i Cabanes.
Candidat de Reagrupament Independentista.
Número tres de la candidatura CUP+RCat per Girona.

Els Comentaris estan tancats