Carles Bonaventura, elegit coordinador de Reagrupament Independentista a la Regió de Girona


Dissabte passat 4 de juny va tenir lloc a Fornells de la Selva l’assemblea regional per elegir el coordinador a la vegueria de Girona de Reagrupament Independentista, que va coincidir amb les altres assemblees que també es van celebrar arreu del territori del Principat de Catalunya.

Les regions de Reagrupament són les següents: Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, Barcelona Comarques, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, Catalunya Central, Lleida, Girona i Penedès.

Pel que fa a la de Girona, al llarg del matí hi van participar un centenar d’associats (aproximadament un 20% del cens), els quals van votar a favor de l’única candidatura presentada (excepte un vot en blanc), que va ser la de Carles Bonaventura i Cabanes, associat del Gironès i fins ara membre de la junta directiva nacional.

Els candidats que van ser elegits en les assemblees regionals del 4 de juny han de ser ratificats en la pròxima assemblea nacional, que se celebrarà el dia 19 de juny a Vic, i passaran automàticament a formar part de la junta directiva nacional. En aquesta mateixa assemblea s’elegiran els altres 18 membres que integraran aquesta junta.

En l’assemblea de Girona també es van discutir les esmenes que els associats del territori havien presentat a la ponència política que s’ha d’aprovar el 19 de juny a Vic.

El nou coordinador regional gironí va aprofitar per encoratjar els assistents a afrontar amb energia aquesta nova etapa de Reagrupament, va recordar als coordinadors comarcals presents que hauran de celebrar assemblees als seus territoris properament per renovar les seves juntes (la del Gironès ja està convocada pel 12 de juliol) i va posar de manifest que RCat està ben viu i que serà una peça clau en el procés de confluència de l’independentisme català que hi ha d’haver en els pròxims anys.

Bonaventura va concloure la seva intervenció dient que, tot i que Reagrupament no va assolir el seu objectiu d’obtenir representació al Parlament de Catalunya el passat 28 de novembre, sí que va aconseguir que les seves propostes polítiques formin part avui del full de ruta de l’independentisme: la superació del marc autonòmic per avançar cap a l’estat propi, passar d’un estatut autonomista a una Constitució catalana, la regeneració política i democràtica, la proclamació unilateral d’independència des del Parlament de Catalunya, la necessària transversalitat de l’independentisme, l’exigència de l’esforç individual i col·lectiu per superar la crisi en la qual Espanya ens enfonsa i la lluita contra l’espoli fiscal, un espoli que perjudica, les nostres empreses, les nostres infraestructures, el nostre desenvolupament com a nació i, en definitiva, el conjunt dels ciutadans de Catalunya.

Els Comentaris estan tancats