Mal perdre


Sigui dit d’entrada que jo, malgrat que ja fa anys que estic en el món de la política, mai no he ocupat cap càrrec públic, i encara menys cap càrrec remunerat, i que, independentment de com acabi el serial del tercer regidor de la llista de la CUP a Girona, sigui regidor o no, continuaré treballant per tot allò en què crec: la independència de la meva nació, la regeneració política, una societat més justa per al conjunt de la ciutadania, etcètera. D’altres segurament no dirien el mateix, sobretot aquells que han convertit la professió política en el seu modus vivendi…
Després del reguitzell de recursos que Esquerra ha anat presentat a diferents instàncies judicials per intentar esgarrapar uns vots que els gironins li van negar el 22-M, només puc dir que la CUP i Rcat ja hem guanyat quatre cops aquest regidor que ERC ens disputa, perquè en tots aquests recursos sempre ens han donat la raó. La direcció d’Esquerra està en el seu dret d’esgotar totes les possibilitats per mirar de sortir-se amb la seva, però entenc que és lamentable que, per un interès purament partidista, s’hagi hagut d’ajornar la constitució de l’Ajuntament per la voluntat d’uns pocs de resoldre als jutjats un tema que han perdut a les urnes. Els gironins i les gironines van expressar la seva voluntat el 22 de maig i van atorgar tres regidors a la CUP i Rcat i cap a Esquerra. Cap dels apoderats d’ERC va registrar cap incidència en cap mesa dels col·legis electorals de tot Girona. Si el dia de les eleccions no van detectar cap irregularitat, per què ara s’atreveixen a dir que tot el procés s’ha portat amb “poc rigor”?
Jo penso, a diferència del que han manifestat els portaveus dels altres grups presents en el ple municipal, el mateix que la gran majoria de ciutadans de la nostra ciutat amb què he parlat aquests dies: aquesta gent tenen un mal perdre i ara, per insistir a acudir de nou a la justícia que tres vegades ja els ha dit que no tenen raó, haurem d’esperar tres setmanes a constituir el nou ajuntament, amb tot el que això suposa de paralització municipal. La gent no vol que els polítics es barallin i que acabin als tribunals, vol que les institucions funcionin i solucionin les problemàtiques que els afecten. Repeteixo el que ja he dit aquests dies: en nom dels tres regidors de la candidatura, reitero el nostre oferiment als votants de grups independentistes, ecologistes, progressistes i d’altres que s’han quedat fora del consistori a ser la seva veu dins de l’Ajuntament.
Reagrupament Independentista

Carles Bonaventura i Cabanes

Els Comentaris estan tancats