Reagrupament Independentista, contra els acords de CiU amb el PP


Davant la informació apareguda a la premsa en el sentit que CiU i el PP governaran junts el Consell Comarcal del Gironès, a la qual s’afegeixen les facilitats que donen els populars perquè el govern de Convergència i Unió pugui tirar endavant el pressupost de la Generalitat i els acords als quals han arribat aquestes dues formacions en diversos ajuntaments, diputacions, altres consells comarcals, etc., volem fer memòria que aviat farà un any de la gran manifestació del 10 de juliol en defensa dels drets nacionals de Catalunya i en contra de les interferències del Tribunal Constitucional espanyol sobre el dret a decidir dels catalans. Aquella mobilització, que serà recordada durant molts anys, es va convertir en un clam a favor de la independència i de l’estat propi. Des de Reagrupament Independentista del Gironès volem recordar que una de les formacions polítiques que va participar en aquella marxa va ser Convergència i Unió, i que en el seu dia, amb CiU a l’oposició, van ser molts el que van confiar que aquesta federació, quan tornés al govern, faria els passos necessaris per substituir un govern tripartit totalment supeditat als interessos espanyols per un govern ambiciós nacionalment.
Molts dels participants en la manifestació sobiranista del 10 de juliol a Barcelona van confiar  després electoralment en CiU i en les seves promeses a favor del dret a decidir i de plantar cara a una Espanya cada cop més restrictiva pel que fa als interessos nacionals dels catalans. Ara, en canvi, ens trobem en un escenari en què el soci prioritari dels convergents és el PP, una formació política que és totalment contrària a les llibertats nacionals de Catalunya.
El pacte al Consell del Gironès, acordat per les cúpules de CiU i el PP, fa presagiar que a l’Ajuntament de Girona Convergència tindrà també els regidors del PP com a socis prioritaris en la gestió municipal. Si aquest extrem es confirma, Reagrupament hi serà absolutament bel·ligerant, perquè entenem que aquesta aliança serà un engany als votants sobiranistes de CiU de la nostra ciutat, que no han votat Convergència perquè ara es llanci als braços del PP. Sobre aquest tema, Carles Bonaventura, regidor electe de RCat a l’Ajuntament de Girona en el grup de la CUP, ha manifestat que “sembla que les tesis de Duran i Lleida s’imposen a CiU; després de voler-nos fer creure durant uns quants anys que Convergència apostava per la sobirania, ara ens tornem a trobar  amb la Convergència de tota la vida, la que pacta a Madrid amb el PP o el PSOE, la que no té cap problema per pactar amb els enemics de les llibertats nacionals de Catalunya al nostre Parlament per assegurar-se la majoria”.
El portaveu de RCat també hi ha afegit que, “de tota manera, ens sorprèn que Carles Puigdemont, que sempre s’ha volgut situar entre els sectors més sobiranistes de Convergència, ara afirmi sense complexos que li sembla bé la col·laboració del PP perquè CiU aprovi el pressupost del govern; això, afegit al pacte al Consell del Gironès dóna a entendre quina serà la majoria més freqüent a l’Ajuntament de Girona. De tota manera, no crec que a la major part de ciutadans que a Girona li va fer confiança el 22-M li agradi aquest acord…”
Bonaventura va concloure les seves declaracions dient que per a la gent de bona fe serà bastant incomprensible que el senyor Mas passi en pocs anys d’anar al notari per comprometre’s a no pactar amb el PP a tenir els populars com a socis prioritaris a les institucions. Aquestes amistats perilloses, CiU ja les va pagar molt cares en un passat encara recent, farien bé els actuals dirigents de Convergència de tenir-ho ben present. A l’Ajuntament de Girona, RCat es mantindrà fidel als seus principis de defensa de la independència de Catalunya, de regeneració democràtica i de servei als ciutadans de Girona que volen un ajuntament diferent”.
Girona, 16 de juny del 2011

Els Comentaris estan tancats