Reagrupament Independentista, contra la visita de Felip de Borbó a Girona


Reagrupament Independentista vol manifestar la seva repulsa a la visita que el príncep Felip de Borbó té previst fer a Girona aquest dimecres. Aquest acte és un més dels que darrerament un sector de la societat gironina ha anat organitzant i en els quals expressa el seu vassallatge a la monarquia espanyola. Bona part dels ciutadans i ciutadanes de Girona han deixat clara en múltiples ocasions la seva posició contrària a la família reial espanyola, a la monarquia i als borbons, i per tant entenem que aquesta obsessió d’uns pocs per voler convertir Girona en una ciutat fidel a Espanya i al rei a través de l’actuació de la Fundació Príncep de Girona va en la direcció contrària en uns moments en què cada cop un nombre més gran de catalanes i catalans aposten per la llibertat, per la sobirania, pel dret a decidir i per l’estat propi per a Catalunya.

En aquest sentit, RCat es compromet a treballar des de Girona, i ara (si es confirma el nostre regidor) també des de l’Ajuntament perquè es retiri el títol de príncep de Girona a l’hereu de la corona espanyola. Així mateix, ens comprometem a contrarestar, en la mesura de les nostres possibilitats, l’actuació de la Fundació Príncep de Girona, que sota una falsa patina de voler treballar pel bé de la ciutat i de la societat gironina, té per objectiu rentar la cara de la monarquia espanyola a les comarques gironines.

Les visites que Felip de Borbó realitza aquest any a Girona són encara més greus si recordem que enguany es commemoren els 300 anys de la caiguda de la nostra ciutat en mans de les tropes borbòniques, com molt bé ens va recordar la Federació Llull dissabte passat a Girona. La derrota de Catalunya en la Guerra de Successió i el domini de la dinastia borbònica als Països Catalans van significar la pèrdua de les nostres llibertats, les nostres institucions i la persecució dels nostres senyals d’identitat, sobretot la llengua.

En aquest sentit, convoquem els nostres simpatitzants i la societat gironina en general a participar en els actes de protesta que es facin en contra de la presència de Felip de Borbó a Girona i, concretament, a la concentració que la CUP ha organitzat demà dimecres a 2/4 de 8 al pont de Pedra de Girona, per expressar de manera pacífica i democràtica la nostra repulsa a la presència dels membres de la família reial espanyola a la nostra ciutat.

Els Comentaris estan tancats