IV ASSEMBLEA NACIONAL DE REAGRUPAMENT INDEPENDENTISTA


“ Ens hem de llepar les ferides, però hem de continuar; hem perdut una batalla, però no la guerra, una guerra que serà llarga i en la qual tindrem desertors”.

Amb aquestes paraules Joan Carretero, que el passat dia 19 de juny tornà a ésser escollit president de l’entitat a Vic, durant la celebració de la IV Assemblea Nacional, va voler fer una clara al.lusió als resultats de les darreres eleccions autonòmiques, en les que a pesar de les enquestes prèvies, a les que el metge de Puigcerdà també va fer irònica al.lusió, Reagrupament no va obtenir representació al Parlament, alhora que ens encoretjava als gairebé cinc-cents assistents a seguir lluitant pel projecte que suposa Reagrupament, a no defallir, malgrat alguns ja ho han fet, i a seguir treballant per assolir un independentisme rigurós, per la regeneració democràtica i per recuperar l’ exel.lència en el treball, en definitiva, a treballar per allò que avui dia no proposa cap altra formació política.

Una important representació de reagrupats gironins hi forem presents. S’ escollí la nova Junta Directiva Nacional, s’aprovaren millores de la ponència política així com del reglament d’ organització i funcionament. El Cinema Vigatà de Vic era ple, de persones, però alhora també era ple d’ optimisme i ganes de seguir avançant i treballant; caiem, ens aixequem, aprenem dels errors comesos, d’aquí les reformes i millores introduïdes a tots nivells, i seguim amb més energia si cal, per assolir els nostres objectius.

Vist l’ èxit de l’assemblea, és evident que Reagrupament Independentista es viu i que els seus objectius segueixen més vigents que mai. Els darrers esdeveniments, el moviment del 15M o “ dels indignats” que es va extendre com una taca d’ oli arreu del territorio, ens demostra que els objectius de Reagrupament no tan sols són més vius que mai, sino necessaris. Reagrupament, ja en el seu originari full de ruta, proposava mesures com les que darrerament es comencen a exigir des d’aquest moviment que, malgrat no tenir cap postura definida ni clara sobre la independència de la nostra nació, sí que formula clares peticions de regeneració democràtica. Nosaltres ja ho exposàvem al nostre full de ruta, ho varem pregonar durant la campanya electoral a les eleccions al Parlament i ara les durem als municipis on varem assolir representació el passat vint-i-dos de maig, que són molts arreu del país.

Diversos sectors de la societat clamen i exigeixen bones pràctiques democràtiques, les que des dels seus orígens Reagrupament propugna que calen forçosament per fer sortir el país del pou o avisme al que l’han o l’hem avocat. Llei de limitació de mandats, de transparència en el finançament dels partits, limitació d’acumulació de càrrecs, declaració de béns dels parlamentaris abans, durant i després de la seva estada al Parlament, transparència en la contractació de l’ Administració, entre d’altres.

A la IV Assemblea a banda de constar-se la vigència del missatge i de la raó de ser de l’entitat es va viure un moment important. L’ Alcade de Vic i dirigent d’ Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Vila d’ Abadal, ens va encoratjar a fer de Reagrupament una organització que rebutji el sistema de funcionament que segueixen els partits polítics fins ara coneguts. De fet, entenc que ens va encoratjar a seguir fent allò que sempre hem fet i postulat: rebutjar les actuals pràctiques polítiques, que enfonsen el país, desanimen els ciutadans, els allunyen de la política, creen desafecció, desànim i frustració, tot anunciant que promouria una Associació de municipis per la independència.

Els reagrupats gironins hi forem presents, perque “ malgrat el desànim,el cansament i la ràbia que provoca veure que la gent vol un país agenollat “, tal i com va dir Joan Carretero, també pensem, sentim i creiem que “ cal aixecar-se i triomfar, i que només triomfa el que segueix la lluita”, com també ens va dir el President.

Rosa Cruz i Puig

Coordinadora Reagrupament Gironès

Els Comentaris estan tancats