Reunió a Foixà (Baix Empordà) dels coordinadors comarcals de Reagrupament de la vegueria de Girona amb el nou coordinador regional, Carles Bonaventura


Dissabte passat dia 9 de juliol al matí es va celebrar a Foixà (Baix Empordà) la primera reunió del nou coordinador regional de Reagrupament Independentista, Carles Bonaventura, amb els coordinadors comarcals de la vegueria de Girona.

La Regió de Girona de RCat inclou les comarques del Gironès, Alt Empordà, Baix Empordà, Selva, Garrotxa, Pla de l’Estany i Ripollès, entre les quals superen el nombre de 400 associats.

En aquesta trobada es va posar en marxa el procés de renovació de les juntes comarcals, que començarà aquest dimarts 12 de juliol amb l’assemblea comarcal del Gironès, a la qual estan convocats a participar els 154 associats d’aquesta comarca, i que continuarà els mesos de setembre i octubre amb la resta de comarques fins a constituir, al final del procés, el nou equip que coordinarà el conjunt de la Regio II.

Així mateix, en aquesta reunió a Foixà es va aprovar el sistema de reunions, el funcionament, la forma de comunicació interna i externa, i, en definitiva, la manera com es reactivarà Reagrupament Independentista al territori per tal de preparar la maquinària política per als nous reptes que RCat tindrà en un futur immediat.

En aquest sentit, el president regional, Carles Bonaventura, va manifestar: “Molta gent ens donava per morts i enterrats l’endemà del 28 de novembre, quan no vam assolir el nostre objectiu d’entrar al Parlament de Catalunya. Aquell va ser un cop fort, però avui la nostra organització s’ha refet, no tan sols hem tingut poques baixes des de llavors, ja que els reagrupats som gent de pedra picada, sinó que encara avui hi ha gent que s’està apuntant a Reagrupament Independentista”.

En relació amb les comarques gironines, Bonaventura va manifestar: “La Regió de Girona és una de les vegueries més fortes de RCat i això es demostrarà els pròxims mesos. Estem preparant la nostra organització per a un nou període polític en què ja no hem de ser l’organització de masses de l’independentisme, sinó un actor determinant en el mapa polític independentista, un element bàsic per establir acords i aliances amb altres forces polítiques sobiranistes, com hem demostrat que hem sabut fer en les passades eleccions municipals”.

Precisament sobre les municipals, el també regidor de l’Ajuntament de Girona de RCat en el grup de la CUP hi va afegir: “Les eleccions municipals ens han anat bé, hem demostrat que Reagrupament continua estant present en el mapa polític català i hem aconseguit una cinquantena de regidors arreu del territori; aquest fet ens obligarà també a coordinar-nos en aquest àmbit de treball que pot ser molt important en un futur immediat. Cal impulsar l’assemblea de batlles i regidors independentistes dels Països Catalans, que pot ser un element cabdal en el procés d’alliberament nacional del nostre país en els pròxims anys i Reagrupament hi serà”.

Els Comentaris estan tancats