Actes de Reagrupament Independentista a Girona per la Diada de l’Onze de Setembre


Dissabte 10 de setembre

12h. Assistència a la inauguració d’una senyera a la plaça Catalunya. Acte organitzat per l’Ajuntament. Una representació de Reagrupament, encapçalada per Joan Carretero, hi assistirà amb estelades amb la intenció de reclamar que, com a mínim en dates assenyalades com la de l’Onze de Setembre, s’hi pengi aquesta bandera.

14h. Dinar de treball dels coordinadors de les comarques de la Regió de Girona i membres de les respectives juntes amb el president de RCat, Joan Carretero.

17h. Assemblea informativa proposada per la junta comarcal del Gironès i oberta a tots els associats de les comarques gironines al centre cívic Pla de Palau a les 5 de la tarda. El tema principal serà debatre la posició de Reagrupament amb vista a les eleccions espanyoles del 20-N.

Diumenge Onze de Setembre

19h. Acte polític a la plaça Catalunya de Girona. Carles Bonaventura, coordinador de Reagrupament a la Regió de Girona, regidor del grup de la CUP a l’Ajuntament i membre del Consell Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana parlarà en l’acte organitzat per l’esquerra independentista.

19.30h. Manifestació independentista. Reagrupament serà present, amb un bloc propi, en la manifestació convocada per l’esquerra independentista i en la qual aquest any, i encapçalats per una pancarta que no anirà signada per cap organització, prendran part la majoria de grups independentistes en una línia unitària que gairebé mai no s’havia produït a la nostra ciutat per la Diada.

Així mateix, els associats de Reagrupament també participaran en la resta d’acte que la societat civil organitza per commemorar la nostra Diada i reivindicar les nostres llibertats: Marxa de Torxes, l’Onze a les dotze, etc.
Carles Bonaventura, portaveu de RCat, ha assenyalat, arran de l’Onze de Setembre, que “aquest any la nostra Diada arriba en un moment de clara ofensiva espanyolitzadora contra els drets nacionals de Catalunya i els interessos dels catalans i les catalanes. Amb la modificació de la Constitució Espanyola, que ens escanya encara més econòmicament, i l’ultimàtum del TSJC per imposar el castellà en l’ensenyament català, queda clar que, per a Espanya, Catalunya és una simple comunitat autònoma espanyola més. Reagrupament ja va dir en el seu dia que si els catalans no som prou valents per trencar amb l’Estat espanyol, aquest és l’unic futur que ens espera”.
Bonaventura hi ha afegit: “En les passades eleccions al Parlament, una majoria de catalans va continuar apostant per l’autonomisme en lloc d’atrevir-se a optar per l’independentisme i ara en paguem tots les conseqüències, estem encara més espoliats i més espanyolitzats, i els que van guanyar aquells comicis l’únic que poden fer ara és queixar-se, perquè Espanya els ha tornat a dir que no ens donarà cap tracte especial. Tot plegat torna a posar de manifest que només hi ha dos camins: o el trencament amb Espanya o ser uns espanyols més. Com diu sempre el nostre president, Joan Carretero, hem de triar.”
Finalment, el regidor de RCat en el grup de la CUP a l’Ajuntament de Girona fa una crida als gironins i als catalans en general perquè es rebel·lin contra aquesta situació i perquè, aprofitant la Diada, “pengin estelades als balcons i participin massivament en els actes que s’organitzaran en defensa de la nostra dignitat i pels nostres drets. Amb tot el que està passant, amb tots els atacs de què som objecte, no ens podem permetre el luxe de quedar-nos tranquil·lament a casa. Tots al carrer!”.

Els Comentaris estan tancats