Reagrupament diu “no” a la celebració a Girona del 12 d’Octubre, dia de la Hispanitat i festa de la Guàrdia Civil


El regidor de Reagrupament Independentista al grup de la CUP+Reagrupament de l’Ajuntament de Girona ha fet públic mitjançat un article http://blogs.aragirona.cat/carles-bonaventura/blog/12-o-no-anire-a-la-festa-de-la-guardia-civil al diari digital Aragirona.cat que no assistirà als actes que en honor de la patrona de la Guàrdia Civil se celebran en aquesta caserna de Girona.

Des del grup municipal s’ha fet arribar, així mateix, una carta als grups municipals i a l’alcalde, Carles Puigdemont, en què se’ls demana que no assisteixin als actes que se celebraran en aquesta caserna. La CUP i RCat consideren vergonyós que l’Ajuntament de Girona hagi donat suport durant tants anys a una celebració d’aquestes característiques, que invoca uns referents basats en l’imperialisme i en el genocidi cultural. Els tres regidors del grup municipal també han fet públic que durant el 12 d’octubre treballaran i continuaran desenvolupant les seves activitats habituals i que renunciaran a fer festa, i han convidat la resta de grups municipals a fer el mateix.

D’altra banda, des del grup municipal també s’ha proposat a l’alcalde, Carles Puigdemont, que el consistori iniciï els tràmits per fer fora la Guàrdia Civil de la ciutat, i que arribi a un acord amb l’Estat espanyol perquè es puguin recuperar per a la ciutat i els veïns els edificis que ara ocupa aquest cos. Seria molt positiu que aquelles instal·lacions es poguessin convertir en un espai amb equipaments cívics per al barri i la ciutat.

Per altra banda, Maulets, i també la CUP, han organitzat per aquest 12 d’octubre a les 12 del migdia un acte de protesta que se celebrarà a la plaça dels Països Catalans, just al costat de la caserna de la Guàrdia Civil, i que tindrà com lema “El 12 d’octubre, res a celebrar: no a la Hispanitat, fora de Girona la Guàrdia Civil i les forces d’ocupació”. La concentració acabarà amb un vermut popular contra la Hispanitat.

Els Comentaris estan tancats