Comunicat respecte la campanya de Girona pel 20N.


A continuació podeu llegir el comunicat que s’ha enviat als associats i coordinadors regionals de les comarques gironines:

La comissió negociadora de RCat  ha intentat fins a l’últim moment que la llista de la circumscripció de Girona de la coalició ERC-RCat-Catalunya Sí respongués a la línia d’obertura que al si d’Esquerra vol impulsar la nova direcció encapçalada per Oriol Junqueras, però al final no ha estat possible.

Des de Girona sempre vam dir a la comissió negociadora de RCat que una llista encapçalada per la Teresa Jordà i per altres noms clarament vinculats a l’època del tripartit d’ERC seria una proposta perdedora ja d’entrada i que, per tant, calia incorporar-hi altres persones independents, de Reagrupament o fins i tot d’ERC, però de nou perfil, que donessin una clara mostra que aquesta coalició independentista responia a una nova etapa, en la qual ERC i RCat estaven disposats a treballar plegats per la unitat de l’independentisme i per superar situacions passades.

Quan ja hi havia un acord tancat amb la direcció nacional d’ERC entorn a una persona de consens vinculada a RCat perquè anés de cap de llista per Girona, que era acceptada tant pel president d’ERC, com per la secretària general i el secretati general adjunt i també per sectors d’ERC de Girona, ahir a la tarda, el president regional d’ERC de Girona va rebentar l’acord i va desautoritzar la decisió presa per la direcció nacional d’ERC.

Aquesta situació no és de cap manera atribuïble a RCat, que en tot moment s’ha mostrat obert a discutir i valorar els noms que s’han posat sobre la taula independentment de la seva adscripció política, sinó a un enfrontament intern d’Esquerra entre la nova direcció nacional d’ERC, renovadora, i l’aparell gironí, que respon encara als interessos de la vella guàrdia d’aquest partit, que prefereixen un mal resultat electoral d’ERC abans que deixar pas als nous aires que han de renovar aquesta organització.

Sigui com sigui, Reagrupament de Girona creu fermament en l’acord al qual ERC i RCat han arribat en l’àmbit nacional, creiem que aquest és el camí a seguir. Reagrupament treballarà perquè aquesta coalició tingui uns excel·lents resultats arreu del país, però per una qüestió de dignitat, no participarem ni en la candidatura de Girona d’Esquerra ni en la campanya electoral que aquest partit desenvolupi a la demarcació.

Els Comentaris estan tancats