Presentació de la candidatura d’ERC, Reagrupament i Catalunya SÍ a Girona


El dilluns 17 d’octubre a la tarda, al Col·legi de Periodistes de Girona, Josep Carrapiço, president regional d’ERC, i Carles Bonaventura, coordinador de RCat a la Regió de Girona, van fer una roda de premsa per presentar l’acord entre Esquerra, Reagrupament i Catalunya SÍ a la circumscripció de Girona.

La llista l’encapçalarà l’exalcaldessa d’ERC de Ripoll, Teresa Jordà, i en el número dos hi haurà, en representació de Reagrupament Independentista, l’advocada gironina Rosa Cruz, que és la coordinadora de RCat a la comarca del Gironès. La candidatura la tancarà, en el número sis, un altre reagrupat, el conegut metge i ginecòleg de Salt Santi Bosch. Pel que fa al Senat, cal destacar la presència com a candidata de l’escriptora i exdiputada d’ERC, Maria Mercè Roca.

En la roda de premsa, tant Carrapiço com Bonaventura es van felicitar per l’acord assolit, que va en la línia de l’entesa que en el conjunt del Principat de Catalunya han assolit Esquerra i Reagrupament. L’objectiu és que aquesta aliança tingui un llarg recorregut i que no es quedi només en les eleccions espanyoles del 20 de novembre, sinó que sigui el començament d’una unitat independentista que pugui arribar a ser encara més àmplia.

Bonaventura va insistir a dir que no podia ser que, mentre que en el conjunt de la societat, tal com les enquestes demostren reiteradament, l’independentisme creix cada vegada més, els partits independentistes haguessin tornat a donar una imatge de desunió. En aquesta línia, la prioritat d’ERC i RCat ha estat en tot moment la de poder oferir als electors independentistes i sobiranistes de la circumscripció de Girona la possibilitat de votar el 20 de novembre per una candidatura independentista forta, unida i amb possibilitats d’assolir representació a les corts espanyoles.

El també regidor de Girona va recordar que Reagrupament havia entès el missatge que els electors els van donar en les eleccions del 28 de novembre de l’any passat, en el sentit que, per damunt de legítims interessos de partit, l’independentisme ha de treballar prioritàriament per la unitat. I així es va fer en les passades eleccions municipals, en què RCat va arribar en molts municipis a acords amb altres organitzacions, i així es torna a fer en aquestes eleccions espanyoles, en què RCat ha demostrat en tot moment la seva voluntat d’entendre’s amb la nova ERC d’Oriol Junqueras i Alfred Bosch.

Carrapiço i Bonaventura van coincidir a dir que ara havia arribat l’hora de treballar per la campanya i per fer possible que la demarcació de Girona continuï tenint l’honor de tenir al Congrés dels Diputats un diputat independentista i cap del PP. “Cal que a Madrid se senti la veu de l’independentisme, sobretot ara, en un escenari de previsible majoria absoluta del Partit Popular i cal, també, que les gironines i els gironins que volem l’Estat propi hi estiguem representats i que des d’allà els nostres representants puguin defensar els interessos dels ciutadans de les comarques de Girona”, hi van afegir.

Els Comentaris estan tancats