Assemblea informativa per als associats de RCat de les comarques gironines amb Joan Carretero


El passat dimecres 27 d’octubre, Reagrupament Independentista del Gironès va convocar els associats de la comarca a una assemblea informativa, oberta als reagrupats de la resta de la regió, en la qual va participar el president de l’associació, Joan Carretero.

En aquest sentit, més d’una cinquantena de persones van assistir a la reunió, en la qual Joan Carretero va exposar els arguments que han possibilitat que RCat s’integrés en la coalició independentista (ERC-RCat-Catalunya Sí), que concorrerà a les eleccions espanyoles del pròxim 20 de novembre.

Sobre aquesta coalició, el president de RCat va destacar que és important que tingui un llarg recorregut, que la nostra associació ha fet el pas que la immensa majoria de ciutadans del nostre país que aposten per l’Estat propi ens demanaven: avançar cap a la unitat. Així mateix, Carretero va expressar la seva confiança envers l’actual líder d’ERC, Oriol Junqueras, i amb el cap de llista per Barcelona, Alfred Bosch, que van en la línia del que sempre Reagrupament ha defensat: la unitat independentista, la transversalitat ideològica i la regeneració democràtica.

El líder de RCat va encoratjar els assistents a treballar en la campanya i a fer possible que la coalició que formen ERC, Reagrupament i Catalunya Sí obtingui uns molt bon resultats, i va destacar que les enquestes, que fa poques setmanes donaven un resultat d’entre 0 i 1 diputats a Esquerra, ara indiquen que la coalició obtindrà uns resultats clarament a l’alça.

Carretero tampoc no va perdre l’ocasió per dir que és impossible que CiU se’n surti a l’hora de negociar el concert econòmic amb el govern espanyol, i que el més probable és que torni a enganyar els catalans amb el tema del “pacte fiscal”, unes paraules que no volen dir res, ja que no costa gaire, tal com estan les coses, dir, com probablement farà CiU quan torni a fracassar amb les negociacions amb l’Estat, que haurà obtingut “el millor model de finançament de la història”. Cap sistema de finançament pactat amb Espanya posarà fi a l’espoli fiscal de què és víctima Catalunya, perquè, si això passés, Espanya faria fallida, la qual cosa els espanyols no es poden permetre. Per tant, ens tornaran a prendre el pèl”, va sentenciar el president de RCat, que tot seguit va apostar per la independència com l’única manera de poder viure amb dignitat en aquest país i de poder disposar de la riquesa que els catalans generem amb l’esforç del nostre treball.

Joan Carretero va cloure la xerrada animant els regrupats a fer un esforç perquè a la demarcació de Girona hi continuï havent un diputat independentista i cap del PP. Per fer-ho possible va demanar que cap independentista es quedi a casa el 20-N i que, si es vol la independència, es voti l’única candidatura independentist a que es presenta, ja que totes les altres accepten i defensen el marc constitucional espanyol.

Els Comentaris estan tancats