Una representació de Reagrupament del Gironès assisteix a la conferència del Cercle Català de Negocis a la Fira de Girona


Diversos membres de l’executiva comarcal de RCat del Gironès, Rosa Cruz, la seva coordinadora i número dos de la candidatura d’ERC-RCat-Catalunya Sí per la circumscripció de Girona, i Carles Bonaventura, coordinador regional de Reagrupament i regidor a l’Ajuntament de Girona (tots dos a la fotografia amb Ramon Carner, president del CCN) van assistir a la conferència que el Cercle Català de Negocis va oferir a la Fira de Mostres de Girona, en la qual van ser presents més d’un centenar de gironins i gironines, entre els quals hi havia empresaris, polítics, diferents representants de l’Assemblea Nacional Catalana de Girona, el president del qual va presentar l’acte, i ciutadans en general.

Els conferenciants del CCN van oferir a l’auditori les seves contundents xifres, uns números que demostren que pertànyer a Espanya és un mal negoci per al conjunt de catalanes i catalans. Els diferents oradors van posar de manifest que ser espanyols ens empobreix, ens porta a la misèria i que l’única manera de posar fi a l’espoli fiscal de més de 22.000 milions d’euros l’any que se’n van a Espanya i no tornen és la independència, l’Estat propi.

Tant Ramon Carner, president del CCN, com els altres representants d’aquesta associació d’empresaris van insistir a dir que si la nació catalana disposés d’estat propi seria el quart país d’Europa, pel que fa a la seva riquesa i que tindria un nivell de vida similar al d’Holanda. Així mateix, també van manifestar que si depèn d’Espanya mai es farà el corredor ferroviari del Mediterrani i que, si es fa, el començaran a fer per Andalusia, per Algesires, i que passarà per Madrid.

Els membres del CCN van encoratjar els assistents a treballar per la independència des de la societat civil, els van animar a organitzar-se, ja sigui al Cercle o en altres organitzacions que treballen per l’Estat propi. I també van fer arribar un missatge tranquil·litzador: la Convenció de Viena, del 1964, garanteix que un nou estat que s’independitzi d’un altre país membre de la UE, també formaria part de la Unió Europea, contràriament al que asseguren alguns unionistes que intenten atemorir els defensors de la sobirania.

Al final de la conferència, Carles Bonaventura va saludar els organitzadors i els va agrair la seva tasca pedagògica a favor de la independència. “Avui, dia, amb els números a la mà, ningú pot negar que amb la independència els catalans hi sortiríem guanyant econòmicament. Segons les enquestes, entre un 70% i un 80% dels ciutadans de Catalunya estan d’acord amb aquesta afirmació; per tant, ara només ens queda portar-ho a la pràctica, amb l’esforç de tots”.

Per la seva banda, Rosa Cruz va afirmar que, gràcies al CCN, algunes amenaces amb què els espanyols volen espantar els catalans partidaris de l’Estat propi són resoltes de manera racional i fonamentada, com per exemple el suposat boicot de què seríem víctimes els catalans per part d’Espanya l’endemà de la independència, i que, amb els estudis del CCN, ja se sap que seria econòmicament molt inferior als beneficis que obtindríem amb la fi de l’espoli fiscal, o, un altre exemple, el cas de les pensions, ja que queda ben clar, amb les dades a la mà, que qui tindria problemes per pagar els pensionistes amb la independència catalana, no seria el govern català, que fins i tot podria augmentar les pensions, sinó el govern espanyo, que sense els diners dels catalans tindria greus problemes per fer front a aquest concepte”.

Un cop acabada la xerrada, el president del CCN, Ramon Carner, va convidar els membres de RCat a la parada de la XECNA a consumir alguns dels seus excel·lents productes.

Els Comentaris estan tancats