Crònica acte ERC-Reagrupament a la delegació d’ Hisenda de Girona


El passat 6 de novembre va tenir lloc un acte de campanya davant la Delegació Provincial d’ Hisenda de Girona. El lloc escollit per parlar de l’espoli fiscal que patim els catalans no podia ser més idoni, la seu a la comarca de la hisenda pública espanyola.

Els parlaments de Teresa Jordà i Rosa Cruz, candidates de ERC-Reagrupament-CatSÍ per Girona, acompanyades del cap del Grup Parlamentari d’ ERC, Joan Puigcercó, s’encaminaren a ressaltar la necessitat de capgirar l’actual model tributari perquè avui dia a Castalunya qui més té és qui menys paga.

La candidata de Reagrupament i número dos de la llista per Girona de la coalició independentista ERC-Reagruapment-CatSÍ va manifestar que aquell edifici, nou de trinca, simbolitzava varies coses: per una banda, l’espoli que els catalans patim, 3.000.-€ anuals de cada gironí que se’n van a Espanya i no se’ns retornen; per l’altre, alhora també era símbol tot allò que volem i necessitem: una agencia tributària catalana, gestionar i recaptar els nostres propis tributs. La candidata de Reagrupament va enumerar varies de les propostes que la candidatura defensarà a Madrid en matèria tributària, tals com l’ establiment d’ un impost sobre les grans fortunes i capitals, la taxa 0 per als nous emprenadors, fixar que els empresaris pugui pagar l’ IVA quan ells hagin cobrat la factura, increment de la progressivitat de l’ IRPF, lluita clara i contundent contra el frau fiscal.

Per la seva banda, Jordà va incidir en el fet que avui dia qui més té és qui menys paga i que la candidatura pretén capgirar l’actual sistema tributari, que van considerar d’absolutament injust; Jordà va afegir que la crisi econòmica castiga especialmente la classe mitjana i que en els temps de bonança PP i PSOE han afavorit les rendes altes, de manera que avui dia les diferències són més notables reduint-se la progressivitat del nostre sistema fiscal.

Els Comentaris estan tancats