Marató d’actes d’ERC-Reagrupament a les comarques gironines el passat dissabte 12.


El dissabte passat 12 de novembre va ser un dia intens a les comarques gironines per a la coalició independentista. La marató d’actes va passar per tres comarques: la Selva, la Garrotxa i el Pla de l’Estany.

Primer es va fer una roda de premsa a l’N-II a peu de carretera al trencant de Caldes de Malavella, en què Rosa Cruz, Teresa Jordà, Joan Carretero i Oriol Junqueras van denunciar la situació de deixadesa i abandonament que té, per part de l’Estat, aquesta via de comunicació vital per a les comarques gironès, la qual cosa representa un exemple clar del que comporta per al nostre país la pertinença a l’Estat espanyol: viure amb infraestructures pròpies de país tercermundista.

A continuació tota la comitiva, formada per una vintena de persones d’Esquerra i Reagrupament es va traslladar a Santa Coloma de Farners. Allà s’hi va afegir la vicepresidenta de RCat, Rut Carandell, i tots plegats van fer un recorregut per les nombroses parades de la Fira de la Ratafia, en què tots els presents van tenir animades converses amb els productors i venedors de ratafia, embotits i productes artesanals.

Tot seguit, es va celebrar a la mateixa població un dinar obert a militants, associats i simpatitzants tant d’ERC com de RCat al qual van assistir una setantena de persones.

A la tarda es va fer un acte polític a Olot, en què van intervenir Teresa Jordà, Joan Carretero i Oriol Junqueras, amb l’assistència de 150 persones. Tant Carretero com Junqueras van encoratjar els assistents a treballar per convèncer tothom de la necessitat de votar l’única candidatura independentista que es presenta en aquests comicis per anar a Madrid a defensar els interessos i els drets dels ciutadans de Catalunya. Amb l’afegit, fet per Joan Carretero, que com més vots tingui ERC-RCat-Catalunya Sí, menys possibilitats té el PP d’assolir representació a la circumscripció de Girona.

Finalment, a les vuit del vespre, els mateixos ponents van fer un altre acte de campanya a Banyoles, al Teatre Municipal, al qual van ser presents unes 200 persones. Joan Carretero va aprofitar per criticar tots aquells que defensen que en aquestes eleccions els independentistes s’han d’abstenir, ja que cal anar a Madrid a defensar la independència de Catalunya i demostrar al món que al nostre país cada vegada hi ha més catalans que volen que la nació catalana disposi d’un estat propi. Junqueras, per la seva banda, en una brillant intervenció, va demanar als assistents que treballin per fer que cada vegada més catalans identifiquin els independentistes com aquells que tenen la capacitat de resoldre els problemes de la gent i que treballen per l’estat del benestar.

Els Comentaris estan tancats