ERC-RCAT-Catalunya Sí omple l’Auditori de Girona en l’acte de final de campanya


La coalició independentista, que formen Esquerra Republicana, Reagrupament Independentista i la plataforma de personalitats Catalunya Sí, va cloure la campanya de les eleccions a l’Auditori de Girona, ple de gom a gom, amb el convenciment que el 20-N es farà un gran resultat a les urnes.

Les enquestes són favorables en comparació amb tan sols fa pocs mesos, quan semblava que Esquerra es podria quedar fora del Congrés. Divendres a la nit, en canvi, en el míting final es va viure un ambient d’eufòria continguda davant de prop de 1.200 persones que omplien la sala fins a l’última fila de dalt de tot del recinte.

En la seva intervenció, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va afirmar que, tal com estaven les coses fa poc, si s’aconsegueixen dos o tres diputats farien una “festa enorme” i que si eren quatre la festa no s’oblidaria durant “molt de temps”. El líder d’Esquerra és conscient que aquests comicis també poden servir per valorar la seva gestió, en la qual ha apostat per la renovació, per un candidat independent, Alfred Bosch, i per la suma amb Reagrupament. Al marge dels resultats, però, ERC considera que el 20-N també servirà per posar les bases del futur.

La proposta d’unitat de l’independentisme serà un dels grans objectius d’aquesta nova etapa, tal com van recordar Junqueras i el president de Reagrupament, Joan Carretero, que va afirmar que, sigui quin sigui el resultat el 20-N a la nit, cal continuar treballant en la mateixa línia fins a la victòria. Una manera de dir que ja des d’ara estan preparant plegats el camí cap a les eleccions del Parlament del 2014, que seran la veritable prova del cotó d’aquesta nova aliança independentista.

La crida a la unitat de l’independentisme polític no va ser l’única que ahir es va sentir. Alfred Bosch va tornar a demanar als votants de les consultes que se sumin ara al seu projecte, que votin, que no es quedin asseguts al sofà, perquè Catalunya i els catalans s’hi juguen molt aquest 20 de novembre, ni més ni menys que la llibertat del nostre poble.

Tots els conferenciants de l’acte, que va ser presentat per la mediàtica Txe Arana i en què es va donar lectura als noms de les 100 personalitats que donen suport a la coalició, van fer referència a la necessitat que els electors sobiranistes gironins no es quedin a casa el 20-N i que vagin a votar per la independència, ja que cal assegurar la representació que ara ja té ERC i impedir, si és possible, que l’espanyolista Partit Popular n’obtingui a la demarcació de Girona.

També es va apel·lar al patriotisme de la ciutadania gironina fent una crida perquè cap vot independentista vagi a CiU, el líder de la qual al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reiterat un munt de vegades que en un referèndum d’autodeterminació votaria “no” a la independència de la nació catalana.

L’acte va acabar amb el cant d’Els Segadors amb tot el públic dempeus i fent onejar desenes d’estelades i banderes d’ERC, Reagrupament i les JERC.

Els Comentaris estan tancats