El vot de l’estranger i el recompte final consoliden Teresa Jordà, d’ERC-RCat-Catalunya Sí, com a diputada per Girona


Aquest dimecres es va procedir a l’obertura del vot provinent de l’exterior, que era la clau per saber si en les eleccions del passat 20-N el diputat que ballava a Girona acabava de la banda de la coalició entre Esquerra, Reagrupament i Catalunya Sí, que era la que el va aconseguir la nit de les eleccions, o si passava a les mans del PSC, ja que el marge a favor de la coalició independentista era de menys de 190 vots.

Finalment, el vot de l’estranger va consolidar el diputat per a ERC-RCat-Catalunya Sí, ja que el PSC va obtenir 200 vots i els independentistes 76. En conseqüència, el PSC no va ser capaç de donar la volta al resultat.

En el recompte dels vots de tota la circumscripció de Girona, fet el mateix dia, el resultat final encara va ser més beneficiós per a republicans i reagrupats, ja que el marge es va eixamplar fins als 329 vots. La coalició va obtenir-ne finalment en total 33.000.

En definitiva, Esquerra Republicana, Reagrupament i la plataforma Catalunya Sí tindran una diputada per Girona que els representarà al Congrés dels Diputats, la ripollesa Teresa Jordà, que serà la representant de la coalició independentista a Madrid, juntament amb Alfred Bosch i Joan Tardà, elegits per Barcelona.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks