Reunió de treball dels coordinadors comarcals de la Regió de Girona de Reagrupament


El dimarts 13 de desembre es va celebrar a Girona una reunió dels coordinadors comarcals de la Regió de Girona de Reagrupament Independentista, que inclou les comarques del Gironès, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès, la Selva i l’Alt i el Baix Empordà,

En aquesta reunió, el coordinador regional, Carles Bonaventura, va explicar als responsables comarcals les últimes decisions preses en la junta directiva nacional de Reagrupament i es va fer una valoració dels darrers resultats electorals, en què la coalició ERC-RCat-CatSí va assolir un diputat per la circumscripció de Girona, tres en el total de Catalunya.

A partir d’ara s’obre un període en què caldrà insistir en la feina organitzativa de Reagrupamente, portar la veu de la nostra organització arreu del territori de les comarques gironines i intentar tenir una distribució més homogènia dels nostres associats. Tenim al davant uns tres anys en què no hi haurà conteses electorals i aquest període s’ha d’aprofitar per reforçar-nos com a organització, créixer en nombre d’associats, impulsar campanyes pròpies i fer-nos més visibles tant al carrer com als mitjans de comunicació.

En aquest sentit, caldrà fer presentacions de Reagrupament a diversos municipis, començar a preparar les eleccions municipals insistint en el treball local, ja que portar la regeneració democràtica i l’independentisme al món local serà molt important en un futur immediat. Així mateix, des de Reagrupament també s’entén que cal eixamplar la base social de l’independentisme, i que això cal fer-ho sumant més sectors, més àmbits socials a la lluita independentista, ja que arribant només als que ja estan convençuts no en farem prou per assolir els nostres objectius; per això cal adequar el nostre discurs, sobretot l’econòmic, a aconseguir incorporar al projecte independendentista gent nova, gent que potser fa pocs dies no es plantejava la necessitat de la independència i que ara la comença a veure, tot i que a vegades amb reticències, com una opció real i possible per poder superar totes les problemàtiques que a hores d’ara ens afecten com a país i que no tenen solució dins de l’autonomisme. És previsible que la presència d’un govern del PP a Espanya ajudi a prendre consciència independentista a tots aquests sectors, juntament amb les conseqüències de la crisi econòmica, els problemes de finançament de la Generalitat, les retallades de serveis bàsics, sous, etc.

Reagrupament tampoc deixarà de banda la seva feina com a associació i, en aquest sentit, també organitzarà actes amb convidats i conjuntament amb altres col·lectius: presentacions de llibres, activitats de caire econòmic, lingüístic, xerrades sobre temes sectorials, etc. En aquest sentit, la inauguració d’una nova seu a Girona el pròxim mes de gener pot ajudar a dinamitzar tot aquest programa de treball.

Finalment, també intentarem posar al dia totes les juntes comarcals de la regió, mirarem de millorar la nostra coordinació des d’un punt de vista regional, sobretot utilitzant les noves tecnologies, i procurarem que a l’hora de treballar no hi hagi excessius desequilibris entre unes comarques i unes altres.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks