Inaugurada, amb un gran èxit d’assistència, la nova seu de Reagrupament a Girona


El dijous 26 de gener es va inaugurar formalment la nova seu de Reagrupament Independentista a Girona, que està situada al carrer del Carme, 13, al centre de la ciutat.

A l’acte d’estrena del nou local hi van assistir reagrupats del conjunt de les comarques gironines i de la junta nacional, representants d’organitzacions polítiques com ara la CUP i Esquerra Republicana, i també membres de diverses entitats i associacions gironines, com per exemple Girona per la Independència i d’altres col·lectius sobiranistes, de defensa de la llengua, ecologistes, etc.

L’acte va començar amb una intervenció de Rosa Cruz, coordinadora de RCat al Gironès i el Pla de l’Estany, que va agrair l’assistència a tots els presents i va destacar que, després d’un any sense seu, Reagrupament tornava a tenir un local a la ciutat de Girona, la qual cosa és indicativa que aquesta organització política vol continuar estant al peu del canó i treballar per la llibertat del nostre país.

A continuació, Carles Bonaventura, coordinador regional de RCat i regidor a l’Ajuntament de Girona, va destacar que el fet que aquesta nova seu estigui situada al centre de la ciutat i a peu de carrer no és una qüestió secundària sinó una aposta que fa RCat per oferir-se a la ciutadania, per facilitar que la gent “vingui a parlar amb nosaltres i ens vegi com a interlocutors seus a les institucions on estem representats: l’Ajuntament de Girona, a través del grup que compartim amb la CUP, i al Congrés dels Diputats, mitjançant la coalició d’ERC-RCat-Catalunya Sí”, on cal recordar que l’independentisme està representat per Teresa Jordà, diputada a la circumscripció per aquesta coalició.

Finalment, el president de Reagrupament, Joan Carretero, va cloure l’acte felicitant els associats gironins per l’esforç que han fet per poder disposar d’aquest nou local al territori i els va encoratjar a fer possible que aquest espai estigui el màxim d’obert a la ciutadania i que pugui funcionar com una “oficina del diputat o del regidor”, que és el model de proximitat entre representats polítics i electors que defensa Reagrupament dins l’apartat de regeneració democràtica.

El president de RCat també es va referir a la política catalana i va tornar a criticar la covardia i el llenguatge poc clar i poc entenedor que caracteritzar els nostres representats a les institucions. En aquest sentit, va dir que, mentre que a Escòcia el Partit Nacional Escocès preguntarà la tardor del 2014 si els ciutadans volen una Escòcia independent o no, una pregunta ben clara, aquí a Catalunya es perd el temps parlant de conceptes que ningú no sap què volen dir, com ara “iniciar una etapa de transició nacional cap al dret a decidir” o “plantejar-se trencar les costures de la Constitució Espanyola”. “Us imagineu un referèndum en què es preguntessin coses com aquestes”, va afirmar Carretero, “ningú no entendria res”, va insistir.

Finalment, i en referència a la crisi econòmica que ens afecta, el president de RCat va tornar a reiterar que, si estats consolidats i que disposen de tots els seus recursos ja tenen problemes per sortir-se’n, “com podrà la nació catalana fer front a la crisi si cada any Espanya ens pren 22.000 milions d’euros, un espoli fiscal que afecta els nostres serveis més bàsics?”.

Carretero va cloure la seva intervenció fent una crida als ciutadans a reaccionar: “Si les catalanes i els catalans ja estan d’acord amb aquesta situació, si ja els semblen bé les retallades en sanitat, en escoles, en carreteres, en infraestructures, en sous… doncs que continuïn votant els mateixos de sempre, però que després no es queixin, que es conformin amb en que hi ha. Ara bé, si cada vegada hi ha més ciutadans que són contraris a aquesta situació, que ho demostrin quan vénen eleccions i que votin per aquells que aposten per l’estat propi i per la plena sobirania. El nostre futur només depèn de nosaltres, només depèn dels catalans”, va concloure.

L’acte d’inauguració va acabar amb un pica-pica per a tots els assistents.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks