Reagrupament diu al nou subdelegat del govern espanyol a Girona que no s’ha de reforçar la presència de l’Estat espanyol a Catalunya sinó eliminar-la


Arran de la presa de possessió del nou subdelegat del govern espanyol a Girona, en què aquest va dir en el seu discurs que arribava a la “província” de Girona per reforçar-hi la presència de l’Estat, Reagrupament del Gironès es veu amb l’obligació de respondre que el futur de la nació catalana no necessita de cap manera que l’administració espanyola sigui “reforçada” al nostre país sinó eliminada del tot.

RCat considera que les paraules del nou subdelegat del PP i les de la delegada del govern espanyol a Catalunya, que a més va fer un discurs en bilingüe, no fan res més que evidenciar les intencions del govern de Mariano Rajoy de tirar endavant una ofensiva espanyolitzadora que atempti contra el minso autogovern que Catalunya ha aconseguit amb penes i treballs en els últims anys i que ens espoliï més econòmicament i atempti amb més virulència contra la nostra identitat i contra tot allò que ens caracteritza com a nació.

En aquest sentit, Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona, que no va assitir a l’acte de presa de possessió del càrrec del nou subdelegat, com tampoc els regidors de la CUP ni cap representant d’aquestes dues organitzacions, vol dir al nou subdelegat que el futur de la nació catalana va justament en la direcció contrària del que van dir Carles Jaume i María de los Llanos de Luna, “no cal reforçar la presència de l’Estat a Catalunya, el que cal és eradicar-la i substituir-la en un futur cada vegada més pròxim per les estructures d’un estat propi, d’un estat català, que sí que vetllarà pels interessos dels ciutadans d’aquest país, contràriament al que passa ara, que tenim un estat en contra; de fet dos: l’espanyol i el francès”.

Bonaventura hi afegeix que “sentint i llegint les paraules de la senyora delegada espanyola, que en la seva trajectòria política ja ha demostrat tenir un absolut menyspreu per la llengua catalana i la seva normalització, ens sembla retrocedir en el temps i situar-nos en l’època dels governadors civils de la Transició, per no remuntar-nos encara més enrere. Aquesta reivindicació de la ‘província’, una divisió territorial clarament imposada i que caracteritza els territoris vençuts, conquerits i colonitzats, és absolutament ultramuntana a casa nostra. El camí de la llibertat de les catalanes i els catalans va en una direcció totalment contrària a la que van expressar en aquest acte el senyor Jaume i la senyora De Luna, com així demostren cada vegada més clarament les enquestes que es fan al nostre país, en què l’independentisme i la voluntat d’assolir l’Estat propi no paren de pujar”.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks