Reagrupament acusa Carles Puigdemont de fer política “a la carta” segons la seva conveniència


Arran de les paraules pronunciades per l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en una conferència organitzada avui dijous a Barcelona pel Fórum Europa, en què ha afirmat que no és incompatible ser independentista i alhora pactar amb el PP a l’Ajuntament, Reagrupament Independentista del Gironès i el Pla de l’Estany li vol respondre que no té cap credibilitat que l’alcalde de Girona faci un dia un abrandat discurs independentista davant centenars de persones, però que a l’hora de fer la política del dia a dia sempre ho voti gairebé tot al costat del Partit Popular.

Aquest doble discurs de Convergència i Unió, aquesta mena de “política a la carta” que protagonitza l’alcalde quan per segons quins temes va a buscar uns aliats i per segons quins altres, uns de diferents és d’una total incoherència i dóna a entendre que CiU utilitza el discurs independentista per tenir content una part del seu electorat però que a l’hora dels fets, a l’hora de fer la política real, la seva prioritat continua sent l’entesa amb Espanya, l’entesa amb el partit que mana al govern de l’Estat, fins i tot, si cal, a costa de trair els interessos dels ciutadans de Catalunya, que cada cop més majoritàriament aposten per la sobirania.

En aquest sentit, Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona en el grup de la CUP+RCat ha estat contundent: “Si el nostre alcalde es pensa que les més de 1.600 persones que diumenge omplien l’Auditori en l’acte de l’ANC i que van sentir les seves paraules a favor de la independència de la nació catalana, consideren compatible que l’endemà aquest mateix senyor en el ple votés en contra que Girona fos un municipi moralment exclòs de la Constitució Espanyola o que rentés la cara, al costat del PP, a un personatge execrable com va ser Fraga Iribarne i sumés els vots convergents als dels populars perquè els criminals del franquisme no fossin jutjats pels tribunals, és que ens pren a tots plegats per enzes.”

Bonaventura hi afegeix: “El senyor Puigdemont ens diu que ha de pactar amb el PP perquè comparteixen el mateix model socioeconòmic i que en canvi el grup de la CUP i Reagrupament en tenim un altre que impossibilita l’acord aquests temes. Miri, senyor alcalde, el nostre model econòmic és el que es deriva del fet que som independentistes; per tant, el que volem és que els diners dels catalans es quedin a Catalunya, volem que es posi fi a l’espoli fiscal espanyol de més de 20.000 milions d’euros l’any, volem, en definitiva, que, en lloc d’un govern covard que opta per castigar el seu propi poble amb les retallades de serveis bàsics, en tinguem un que sigui prou valent per apostar per l’Estat propi i per trencar amb Espanya. Com vostè mateix afirma, el seu model socioeconòmic és el mateix que el del PP. Doncs ja està tot dit. No és el nostre ni el dels partidaris de la independència. I si parlem de Girona, vostè sap que des del grup de la CUP+RCat sempre hem estat oberts a arribar a acords amb l’equip de govern en temes de ciutat, també en els econòmics, però vostè ha optat sistemàticament pel suport fàcil de la senyora Veray.”

Finalment, el regidor de RCat aposta clarament perquè a la política catalana es faci “un cordó sanitari contra el Partit Popular i contra totes aquelles formacions que són bel·ligerantment contràries al dret a decidir dels catalans. No pot ser que en el panorama polític català els populars siguin tractats com un partit normal quan des de sempre han optat per una política hostil contra la nostra identitat cultural i lingüística, contra els nostres drets polítics com a poble i contra els interessos econòmics de la nostra societat. CiU no pot, amb els seus pactes, donar centralitat política a un partit que vol la nostra extinció nacional. Per tant, senyor Puigdemont, li respondré clarament: sí, com a independentistes, considerem absolutament incompatible que a Catalunya qui lluiti per l’Estat propi pacti res amb el Partit Popular”.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks