Reagrupament acusa CiU d’aprofitar-se de l’independentisme només per interès electoral


El dimarts 21 de febrer, el ple de la Diputació de Girona va votar per majoria simple l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. No obstant això, aquesta adhesió no va prosperar perquè es necessitava que legalment fos aprovada per majoria absoluta i el nombre de vots afirmatius va quedar curt. Concretament, 12 diputats hi van votar a favor (7 de CiU i 5 d’ERC) i 15 es van abstenir (8 de CiU i 7 del PSC).

Reagrupament Independentista del Gironès i el Pla de l’Estany considera extremadament greu que, quan el futur de Catalunya està en joc, el paper de Convergència i Unió sigui, en alguns casos, el de frenar el procés independentista al nostre país en algunes institucions, ja sigui a través dels seus pactes amb el PP o inhibint-se en votacions determinants, com ha estat el cas de la Diputació de Girona.

Fa poc més d’una setmana, CiU portava un munt de càrrecs electes a l’Auditori de Girona en un acte de l’Assemblea Nacional Catalana, on vam sentir un abrandat discurs de l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, a favor de la independència. Doncs bé, quan arriba el moment de defensar aquestes posicions a les institucions, constatem que massa vegades a Convergència i Unió li tremolen les cames.

Des de Reagrupament volem insistir en allò que ja hem dit altres vegades: quan els ciutadans de Catalunya que volen la independència de la nostra nació voten opcions polítiques que no són explícitament independentistes, com ara CiU, passa el que acaba de passar a la Diputació de Girona: qui acaba guanyant és Espanya.

El regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura, es va mostrar especialment indignat amb l’actitud de CiU, i en aquest sentit va afirmar: “Tornem a topar amb els eterns dubtes de Convergència i Unió. Quan es tracta d’omplir auditoris, llançar quatre crits i sortir a la foto amb la bandera independentista vénen tots, o molts, però quan el que cal és defensar la independència d’aquest país a les institucions, allà on fins i tot tenen majoria, s’arronsen o tot depèn del voluntarisme dels seus representants; ja veiem el que ha passat a la Diputació de Girona.”

Bonaventura hi afegeix que espera que el que ha passat a la Diputació serveixi perquè “als votants independentistes de CiU els caigui la bena dels ulls i tinguin clar, quan s’acostin eleccions, que si es vol que el procés independentista avanci, cal que es votin formacions independentistes i no pas partits que s’aprofiten de l’independentisme electoralment però que després, a l’hora de la veritat ja els va bé el marc espanyol”.

El també coordinador de RCat a la regió de Girona afirma finalment que la votació dels representants de CiU a la Diputació va ser “especialment decebedora. Només set dels quinze diputats hi van votar favor, menys del 50% dels seus càrrecs en aquesta institució”.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks