Reagrupament qualifica d’inútils les gestions dels polítics gironins del PP a l’hora de millorar les inversions a les comarques gironines del pressupost de l’Estat


El coordinador de RCat a la regió de Girona, Carles Bonaventura, considera que les paraules de Concepció Veray i Josep Enric Millo se les emporta el vent i que el govern espanyol, sigui del PP o del PSOE, continua tractant Catalunya, i Girona, com una colònia

Rosa Cruz, coordinadora de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany de Reagrupament i exnúmero dos de la candidatura independentista al Congrés d’ERC-RCat-CatSí, afirma que el pressupost del goven del PP margina més que mai les comarques gironines

Reagrupament Independentista de les comarques gironines subscriu íntegrament les paraules pronunciades ahir per la nostra diputada a Madrid Teresa Jordà, representant de la coalició independentista formada per ERC, Reagrupament i Catalunya Sí, en relació amb el pressupost general de l’Estat i les seves inversions a les comarques gironines.

En aquest sentit, RCat, després d’analitzar els comptes proposats pel PP, considera que la demarcació de Girona en resulta més malparada que mai. Si el govern espanyol retalla la inversió a Catalunya en un 45%, pel que fa a les comarques gironines aquesta retallada és del 56%.

En aquest sentit, Carles Bonaventura, coordinador regional de Reagrupament a Girona, ha manifestat que “molts havíem sentit com alguns alts càrrecs de PP de les nostres comarques, concretament Josep Enric Millo i Concepció Veray, s’omplien la boca defensant que la seva pressió a Madrid seria determinant perquè Catalunya i sobretot Girona es beneficiessin de l’arribada d’un govern del PP i de la seva capacitat d’influència. Doncs bé, ja veiem el resultat de les seves gestions, el govern espanyol destina a Catalunya i sobretot a Girona menys diners que mai. La inversió és ben clar que no; l’única cosa que augmenta amb els populars és el tracte colonial d’Espanya envers Catalunya”. Bonaventura acaba afirmant que “ni amb el PP ni amb el PSOE no hi ha res a fer. L’única alternativa perquè els diners dels catalans i dels gironins repercuteixin en benefici del propi territori és la independència, l’Estat propi”.

Per la seva banda, la coordinadora de RCat a les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany, Rosa Cruz, que va ser la número dos de la candidatura per la circumscripció de Girona de la coalició entre ERC, Reagrupament i Catalunya Sí sosté que “infraestructures bàsiques per al desenvolupament econòmic de les comarques gironines continuaran ara, amb el govern espanyol del PP, igual d’aturades com ho estaven abans amb el govern del PSOE. Ara, amb els populars, el desdoblament de l’N-II rebrà uns miserables 18 milions d’euros, la qual cosa representa un insult a tots els gironins, sobretot als familiars dels que han mort en aquesta carretera els últims anys. La inversió total a la demarcació de Girona no arriba als 270 milions d’euros i uns 194 ja els hem de descomptar perquè van destinats a les obres del TAV. Què queda per a infraestructures i obres bàsiques de les comarques gironines? Què passarà, per exemple, amb el tren convencional a Girona, continuarà passant pel viaducte els pròxims anys?”, es pregunta l’advocada gironina, que acaba afirmant que “el pressupost general del govern del PP margina més que mai la demarcació de Girona”.

Executiva Comarcal del Gironès i el Pla de l’Estany de Reagrupament Independentista.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks