Oriol Junqueras veu l’independència com la única solució per a salvar Catalunya


El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, va ser ahir a Tribuna de Girona per oferir una conferència a la qual també van assistir diversos membres de la comissió executiva de Reagrupament del Gironès. En aquest sentit, cal recordar que ERC i RCat tenen un acord de coalició que va permetre que Teresa Jordà fos escollida diputada per Girona al Congrés dels Diputats de Madrid i que també mantenen pactes municipals en alguns ajuntaments del territori, com per exemple Banyoles, Flaçà…

Amb un ple absolut d’assistència, Junqueras va parlar de la “necessitat” de caminar cap a la independència com a única solució possible a la gravíssima situació d’espoli i crisi econòmica que vivim. L’historiador va donar xifres i dades molt concretes amb l’objectiu d’argumentar, fins a la sacietat, que amb l’Estat espanyol no ens en sortirem. Va qualificar Espanya com el país més incomplidor de la Unió Europea, amb més de quatre-cents expedients oberts al si de la Comissió, i el va acusar de ser un estat que no genera cap mena de confiança a Europa ni al món, motius tots ells que ens han de fer pensar que no es pot pactar res de nou amb un estat que ja no compleix ara, i que de facto no ha complert mai en gairebé res. Junqueras va esmentar, fent honor a la seva professió i a títol d’exemple, que Espanya és l’estat que ha fet més suspensions de pagaments, catorze en quatre-cents anys, per contraposar aquesta dada a la confiança que Catalunya com a país genera als mercats, a Europa i al món.
El republicà va recordar que Catalunya encara fa grans coses, fent al·lusió a la investigació acadèmica i a les exportacions, com les ha fetes sempre, i va explicar que fou l’únic país del món capaç de fer la revolució industrial sense ser productor de cotó, ferro ni carbó. Va deixar clar, doncs, el gran potencial que no només tenim encara actualment malgrat la nefasta situació actual, sinó el que podem tenir, i que malbaratem dia a dia pel fet de continuar formant part de l’Estat espanyol.

La conferència va finalitzar amb un torn obert de preguntes a les quals el també alcalde de Sant Vicenç dels Horts va respondre exposant que estava plenament convençut que una Catalunya independent seria plenament acceptada a la Unió Europea, argumentant a un assistent que semblava tenir algun dubte sobre el futur encaix de Catalunya a Europa, que, si per alguna cosa es va caracteritzar el segle passat, fou pel naixement de nous estats, ara tots ells membres de ple dret de la Unió Europea. Dades històriques i econòmiques per argumentar el perquè de la necessitat d’assolir l’estat propi.

Rosa Cruz i Puig
Coordinadora de Reagrupament Gironès

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks