L’Ajuntament de Flaçà no respecta la senyera catalana.


L'estelada hissada pel regidor de Reagrupament.

Feia mesos que la senyera del màstil de l’ajuntament de Flaçà estava deteriorada per les inclemències del temps. El seu estat llastimós era tant evident que per força ens havíem de preguntar com
podia ser que la nostra màxima institució local mantingués la nostra bandera de manera tant irrespectuosa i deixada. Vam aprofitar el darrer ple d’ara fa dos mesos, per demanar a l’equip de govern –els cinc regidors de CiU- el perquè d’aquesta situació. La resposta va ser còmica:  Com que la senyera està molt alta, no s’hi arriba a canviar-la i cal esperar que les brigades de manteniment dels fanals dels carrers passin per allí i ens facin el favor de pujar l’agutzil amb la grua-cistella que porten. Al cap d’una setmana, la senyera ja havia caigut per si sola  i ningú no la va substituir.
Quasi dos mesos després d’haver requerit a l’equip de govern per l’estat de la senyera i veient el menyspreu que demostrava l’ajuntament per el màxim símbol de la nostra identitat nacional, al qual deixava al nivell d’un drap brut i esparracat, vam decidir pressionar l’ajuntament de tal manera que no pogués desentendre’s de la seva responsabilitat institucional.

El divendres 25 a les 8 del vespre, vam posar una escala al màstil de la bandera de l’ajuntament i vam penjar-hi una estelada de dos metres de llargada. Mentre la penjàvem vam rebre els aplaudiments dels curiosos i la gent que s’aturava per donar suport. No van ser més de deu minuts amb una simple escala de ma. Durant el cap de setmana, lluny de rebre cap queixa, només vam rebre felicitacions per l’acció de l’estelada. Dilluns a les tres de la tarda, una brigada de manteniment dels fanals retirava la nostra estelada i la substituïa per una senyera. Tot i l’èxit de tot plegat –la senyera torna a ser al màstil de l’ajuntament- no hem pogut evitar sentir-nos dolguts per la celeritat del Sr alcalde a l’hora de fer retirar la nostra estelada. Ja que en dos dies i mig –i no van ser menys perquè era cap de setmana- va moure els fils per aconseguir els medis per retirar l’estelada. Mentre que en tots els mesos que van passar entre el deteriorament de l’anterior senyera i els dos mesos després que s’hagués desintegrat i ens haguéssim queixat, no va fer res de res.

No entenem el perquè d’aquesta manca de respecte. La senyera representa la nostra cultura, la llengua i la identitat. És el símbol que ens distingeix com a poble, sobretot en aquests moments difícils en que en un intent de recentralització l’estat espanyol ataca tot allò que vol dir catalanitat des de tots els nivells –gobierno, tribunal constitucional, tribunal supremo, TSJC i desde gairabé totes les autonomies espanyoles-. Ataquen el nostre sistema d’ensenyament, la nostra economia, posen setge a la nostra llengua i el nostre dret a ser. L’ajuntament de Flaçà, va votar a favor de l’adhesió a l’AMI a petició de RCAT. No ho entenem. El dijous 31 de maig es torna a celebrar el ple de l’ajuntament de Flaçà. Veurem que ens expliquen.

Artur Segura i Feliu
Regidor de Reagrupament del grup municipal Junts per Flaçà.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks