Una cinquantena de persones es concentren al davant de l’Ajuntament de Girona per donar suport als regidors de la CUP i Reagrupament


Els concentrats demanaven, abans de l’inici de la sessió plenària, que el consistori no reconegués el títol de príncep de Girona a Felip de Borbó

També reclamaven que l’Ajuntament expressés una queixa formal per la retenció de Jordi Navarro i Carles Bonaventura per part del servei de seguretat de la casa reial durant la celebració del Fòrum Impulsa

El passat dilluns 9 de juliol, una hora abans de l’inici del ple, una cinquantena de simpatitzants de la CUP, Reagrupament i d’altres organitzacions independentistes es van concentrar al davant de l’Ajuntament de Girona per expressar el seu suport als regidors del grup de la CUP+RCat, que defensaven en aquesta sessió plenària una moció perquè el consistori gironí deixés de reconèixer el títol de príncep de Girona a Felip de Borbó.

Així mateix, la concentració també va servir per expressar la solidaritat dels concentrats envers els regidors Jordi Navarro (CUP) i Carles Bonaventura (RCat), que durant la celebració del Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona, van ser retinguts pel servei de seguretat de la casa reial i als quals finalment es va negar l’entrada a l’Auditori.

En aquest sentit, el grup de la CUP+RCat va presentar una moció d’urgència al ple perquè l’Ajuntament condemnés aquests fets i demanés explicacions a la casa reial espanyola, a la Subdelegació del Govern de l’Estat a Girona i a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.

En el transcurs del ple, el front monàrquic que formen CiU, el PP i el PSC va impedir que la moció perquè l’Ajuntament no reconegués el títol de príncep de Girona a Felip de Borbó fos aprovada, i va ser rebutjada per 20 vots a 5. Els regidors d’ICV-EUiA hi van votar a favor.

Pel que fa a la moció presentada d’urgència perquè es condemnés la retenció dels regidors de la CUP i RCat, finalment va ser retirada davant el compromís explícit de l’alcalde de demanar explicacions sobre els fets. Tot i això, es va viure un intens debat en què CiU, el PP i el PSC van acusar els independentistes de “no respectar el sistema ni les normes del joc”, a la qual cosa aquests van respondre que l’objectiu de la CUP i Reagrupament no és precisament defensar l’actual marc juridicopolític estatutari i constitucional, sinó lluitar per la independència i la justícia social i que aquells partits no eren els més apropiats per donar lliçons a ningú.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks