Teresa Jordà es reuneix amb representants d’associacions de veïns i entitats per tractar la problemàtica de les obres del tren a la ciutat de Girona


La trobada, qualificada per tots els assistents de molt profitosa, va servir per què els representants de les associacions veïnals traslladessin els seus greuges a la diputada.

El dilluns 30 de juliol va tenir lloc a la seu de Reagrupament a Girona, la trobada organitzada per Reagrupament Independentista per tractar la problemàtica de les obres del tren a la nostra ciutat. Hi foren presents la diputada al Congrés dels Diputats per la coalició independentista d’ERC-RCAT, Teresa Jordà, representants de les associacions de veïns de la Devesa, Sant Narcís, de la Plataforma del TAV, de la Mesa d’ Entitats, el regidor a l’ Ajuntament de Girona del grup municipal CUP-RCAT, Carles Bonaventura, a banda de representats de la CUP, d’ERC, així com nombrosos membres de Reagrupament, entre els quals el regidor a l ‘Ajuntament de Flaçà, Artur Segura, i la coordinadora de Reagrupament Gironès- Pla de l’ Estany, Rosa Cruz.

La trobada, qualificada per tots els assistents de molt profitosa, va servir per què els representants de les associacions veïnals traslladessin els seus greuges a la diputada. Jordà va exposar que està previst que les obres del TAV a la ciutat finalitzin el primer trimestre de 2013. Pel que fa al soterrament del tren convencional, la diputada per Girona indicà que als actuals pressupostos espanyols no s’hi contempla cap partida, afegint que Espanya continua fent inversions ferroviàries sense sentit i contràries a qualsevol lògica en un context de greu crisi econòmica com l’actual, tals com l’ anomenada “ Ruta de la Plata”, entre Madrid i Galícia.

Es constatà què l’actual projecte de soterrament del tren convencional, datat del 2007, ha quedat obsolet i que caldria, en conseqüència, que fos revisat a fons, per exemple, al pressupostar-se el cost de l’obra amb un IVA que avui dia ja no té vigència al haver augmentat al 21% o amb una sèrie d’incorreccions pel que fa a la darrera fase del projecte, que afectaria a la zona del Pont Major i que comportaria l’ expropiació de varies finques.

Els representats dels veïns afectats traslladaren a Jordà l’ ampli descontentament així com un sentiment de no haver-se sentit escoltats, menystinguts al llarg d’aquest temps, que es pot resumir en la frase que va pronunciar un dels representants veïnals: “ creiem que fa quatre anys que se’ns pren el pèl”.

La diputada independentista explicà que el cost de les obres per al soterrament podria pujar als 450 milions d’euros, inclús superar aquesta xifra. Els representants veïnals al seu torn li traslladaren que avui dia la ciutat pateix malauradament altres problemàtiques molt més importants conseqüència de la dura crisi econòmica que patim els catalans, el que comporta que les prioritats actuals siguin unes altres i no el soterrament del tren convencional. Consideren una greu irresponsabilitat donat el preocupant context actual de desnonaments diaris, retallades en el sistema educatiu i sanitari, de l’augment constatat i significatiu de gironins que es veuen obligats a adreçar-se al Banc dels Aliments, destinar tan elevada xifra a unes obres, quan altres infraestructures del tot importants per a la ciutat i la comarca ja pressupostades amb anterioritat i que ja haurien d’haver estat executades la N-II, ni tan sols han finalitzat malgrat cada setmana tenim la notícia que s’hi ha produït desgraciadament alguna víctima mortal.

És per tot lo exposat que des de la Mesa d’Entitats i les associacions veïnals es pretén dur a terme a la propera tardor un procés d’informació a tots els gironins, que haurà de culminar amb una consulta popular, per tal que podem decidir si estem d’acord en aquesta desmesurada despesa per soterrar el tren convencional o bé en prioritzar altres qüestions que avui dia tenen molt més sentit atesa la dramàtica situació econòmica que estem travessant i de la que Girona no se n’escapa, malgrat sembla ser que alguns representats polítics s’ obstinen en no veure-ho així.

La trobada va finalitzar quedant emplaçats tots els assistents a trobar-se novament amb Jordà a finals del proper mes de setembre per tal que els representants veïnals puguin traslladar una pregunta en ferm que la diputada de la coalició independentista formularà al govern espanyol en seu del Congrés dels Diputats al torn de pregunta que els pertocarà probablement durant el mes d’octubre.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks