Un miler de persones assisteixen a la projecció d’“Operació Garzón contra l’independentisme català” a l’Auditori de Girona


L’acte, organitzat pel Casal Independentista El Forn i el diari El Punt Avui, va tenir la presència d’alguns dels encausats, de representants d’Alerta Solidària i Llibertat.cat i també s’hi van poder veure actuacions musicals

Pep Musté i Carles Bonaventura, detinguts el 1992, encoratgen els assistents a continuar treballant per la independència de la nació catalana i deixen clar que Espanya mai no ens podrà vèncer

La projecció del documental Operació Garzón contra l’independentisme català, organitzada pel Casal Independentista El Forn i el diari El Punt Avui, va omplir el 29 de juliol l’Auditori de Girona, en el qual es van aplegar un miler de persones.

Abans de la projecció hi va haver l’actuació de Bloc Quilombo i de Titot i David Rosell (del grup Brams). També hi van intervenir Martí Majoral, del col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària, que va recordar que el documental es feia no pas per retre homenatge als encausats en l’operació Garzón, sinó per recordar que la maquinària de la repressió de l’Estat, la legislació antiterrorista, continua vigent i que els encausats “continuen lluitant per la llibertat del nostre poble”. Majoral hi va afegir que “l’Estat espanyol va intentar frenar un procés que encara avui està en marxa. Ho va fer servint-se d’una eina brutal, la tortura, i no l’han descartada mai. En aquesta lluita per la independència l’Estat no es quedarà de braços plegats; tots hi hem d’aportar el nostre granet de sorra”, va concloure Majoral.

També hi va parlar Sandra Pazos, que va explicar els motius pels quals el digital Llibertat.cat va decidir impulsar un documental que donés veu als independentistes perseguits el 1992 i va exposar la tasca d’aquest mitjà informatiu “contra l’analfabetisme històric” i per “recuperar la memòria històrica de l’independentisme català, que ha estat tants cops ocultada”.

Els encausats en l’operació Garzón van pujar a l’escenari de l’Auditori abans de la projecció del documental. Pep Musté va agrair als organitzadors de l’acte que aquest serveixi per fer memòria. “Hem de recordar la història per no oblidar i no caure en els mateixos errors”, va afirmar. També va voler deixar constància que l’independentisme, en lloc de desaparèixer, ha crescut des de l’any 1992, i va acabar dient que els independentistes “som gent normal que lluita per la llibertat i per la justícia social”.

Per la seva banda, el regidor de Reagrupament en el grup de la CUP+RCat a l’Ajuntament de Girona i també encausat per Baltasar Garzón l’any 1992, Carles Bonaventura, va recordar especialment dues persones que van ser al costat dels encausats i que ara no hi són: l’advocat Sebastià Salellas i el polític Francesc Ferrer i Gironès. Bonaventura va afirmar que la projecció del documental i el concert organitzat per El Punt Avui “Catalunya vol viure en llibertat” són “una manera de dir que la lluita continua, que l’Estat ni ens va poder derrotar el 1992 ni ens podrà derrotar ara”. També va recordar que la repressió estatal continua viva, com s’ha pogut comprovar arreu dels Països Catalans en les manifestacions recents al carrer contra l’espoli i les retallades, en la lluita contra els atacs a la llengua catalana que porta a terme el PP allà on governa, etc., les quals han estat durament reprimides per la policia i en què hi ha hagut detencions, pallisses i sancions econòmiques molt importants”. Bonaventura va acabar dient que “malgrat els desesperats intents dels nostres enemics, aquests han de saber que el poble català no es rendirà mai i que ara tenim la victòria a l’abast. Els hem de dir ben alt que guanyarem”, va concloure el regidor reagrupat.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks