Els ajuntaments de Celrà i Girona, denunciats per l’espanyolisme per haver declarat els seus municipis territori català lliure


L’advocacia de l’Estat ha actuat contra el consistori de Celrà per la via d’un recurs contenciós administratiu contra la decisió presa pel ple

El sindicat ultradretà Manos Limpias, per la seva banda, ha presentat a la fiscalia una denúncia contra l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont

Els últims dies l’Estat espanyol ha començat una ofensiva contra els ajuntaments que han declarat el seu municipi territori català lliure i sobirà, que ja són 186. Primer va ser el de Celrà, que va rebre un recurs contenciós administratiu de l’advocacia de l’Estat contra l’acord de ple en què es va aprovar aquesta iniciativa, amb només una abstenció. L’alcalde, Dani Cornellà, de la CUP, ha manifestat que “l’Estat utilitzarà tots els recursos al seu abast per impulsar una campanya de la por i intentar que Catalunya no faci la consulta”. El batlle també hi ha afegit que “és totalment sorprenent que el que no poden guanyar a les urnes ni a Celrà ni a la majoria de municipis de Catalunya intentin imposar-ho denunciant els ajuntaments”.

Pocs dies després, va ser el “sindicat” ultradretà Manos Limpias el que va denunciar l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, de CiU, al fiscal general de l’Estat per la mateixa raó, concretament per “prevaricació, usurpació d’atribucions, i coaccions i amenaces a les institucions”. La moció que declarava Girona territori català lliure i sobirà va ser presentada en el ple de desembre pel grup de la CUP+RCat, i va ser defensada pel regidor de Reagrupament, Carles Bonaventura. La proposta va ser aprovada per 15 vots a favor (CiU, CUP+RCat i ICV-EUiA), tres en contra (PP) i 7 abstencions (PP).

Diverses formacions, entre les quals hi ha la CUP, RCat o la JNC, ja han mostrat el seu suport als alcaldes i consistoris denunciats i s’han posat a la seva disposició per tirar endavant conjuntament iniciatives en defensa de les decisions adoptades pels seus plenaris. L’Ajuntament de Celrà, per exemple, ha iniciat una recollida de signatures.

Sobre aquestes dues denúncies, el regidor de Reagrupament al grup de la CUP+RCat a l’Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura, ha manifestat que “estem entrant en un període en què l’Estat farà tot el que pugui per impedir la independència de Catalunya, i un dels seus objectius serà actuar contra les institucions catalanes que expressin de manera clara la seva voluntat de treballar a favor del procés, a favor de l’estat propi”. Bonaventura hi ha afegit que “el procés ja és imparable, i contra els atacs que rebrem la millor resposta és la unitat política. RCat, igual que la CUP i altres formacions i col·lectius, ja ens hem posat a disposició dels alcaldes de Girona i Celrà pel que faci falta. Espanya no ens aturarà i guanyarem aquesta batalla”.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks