Unes 300 persones participen en la Marxa per la Dignitat entre Salt i Girona, protagonitzada per diversos col•lectius ciutadans


Organitzada per la Xarxa de Lluita pels Drets Socials, va fer diferents parades en el seu recorregut per denunciar les retallades i els atacs als serveis públics

Entre els participants hi havia els regidors del grup de la CUP+RCat Jordi Navarro i Carles Bonaventura

Prop de 300 persones van participar, el divendres 18 de gener, en una marxa entre Salt i Girona (d’uns 8 quilòmetres) en defensa dels drets socials de la ciutadania i per denunciar les retallades que tant el govern català com l’espanyol estan aplicant amb l’excusa de la crisi econòmica.

Els manifestants es van anar aturant en alguns llocs concrets del recorregut, com per exemple l’hospital de Santa Caterina de Salt, l’escola Montfalgars, la seu de la Generalitat, l’Ajuntament de Girona, una oficina de Bankia, els jutjats i la Cambra de Comerç. Justament al davant d’aquesta seu patronal es va cremar de manera simbòlica una reproducció en cartró de la reforma laboral, que ha multiplicat el nombre d’ERO presentats i que ha portat milers de treballadors a l’atur. En els parlaments es van denunciar les retallades de què és víctima la societat catalana i gironina en sectors bàsics com ara la sanitat l’ensenyament, els serveis socials o el dret a l’habitatge.

La mobilització, tal com estava previst, es va iniciar a dos quarts de deu del matí al davant de l’Ajuntament de Salt i va acabar prop de les dues del migdia a l’hospital Josep Trueta de Girona, on es va fer un vermut popular i hi va haver diversos parlaments, l’últim dels quals va anar a càrrec del portaveu del grup municipal de la CUP+RCat a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, que va ser convidat a intervenir pels organitzadors.

La Xarxa pels Drets Socials va ser l’organitzadora d’aquesta marxa entre les poblacions de Salt a Girona. Aquesta plataforma aplega al voltant de trenta entitats, partits polítics, sindicats i associacions gironines diverses.
 Durant tota la marxa, es van cridar eslògans en contra dels casos de corrupció que afecten els grans partits polítics i en contra del president de l’Estat, Mariano Rajoy, i de la monarquia espanyola. En algunes de les parades hi va haver diverses intervencions, com ara les de l’advocat Benet Salellas (contra la privatització de la justícia i la repressió), la dels membres de Cafè amb Llet (contra la corrupció en la sanitat), la de Marta Afuera (contra els desnonaments i a favor d’un habitatge digne) o la de Sebas Parra (en defensa d’una escola pública i de qualitat).

En una part del recorregut també va participar el regidor de Reagrupament al grup de la CUP+RCat a l’Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura, pel qual “el procés d’alliberament nacional que està protagonitzant el poble català no pot deixar de banda la crítica a les polítiques que atempten contra l’estat del benestar i que condemnen a la misèria i l’exclusió cada vegada sectors més amplis de la societat. Al cap i a la fi, la defensa de la independència vol dir, així mateix, la defensa d’una societat més justa i lliure. I és bo que de tant en tant les mobilitzacions socials ens recordin quin és el repte que tenim al davant en el procés cap a l’estat propi”.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks