Acte de suport als ajuntaments denunciats per l’Estat espanyol per haver aprovat la moció de “territori català lliure”


Va tenir lloc a Celrà i hi van participar representants de diferents ajuntaments i plataformes sobiranistes
Entre els assistents hi havia els regidors del grup municipal de la CUP+RCat al consistori gironí Jordi Navarro i Carles Bonaventura

L’Ajuntament de Celrà va rebre, en l’acte que es va portar a terme el passat divendres 18 de gener a l’Ateneu, nombroses mostres de suport de representants d’entitats sobiranistes i de diversos ajuntaments catalans en un acte organitzat per plantar cara a l’ofensiva de l’Estat contra els consistoris que fan una aposta decidida per la independència. Celrà ha estat el primer municipi denunciat per l’advocacia de l’Estat per haver aprovat, el 18 de setembre del 2012, una moció en què es declarava “territori català lliure i sobirà”.Precisament, l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, de la CUP, va ser el responsable de tancar l’acte en un Ateneu ple de gom a gom i amb molta gent dreta, Cornellà va afirmar amb contundència: “L’Estat espanyol, com sempre, utilitza la força, però no podrà fer res per reprimir les nostres conviccions.”Altres municipis contra els quals també han actuat els aparells de l’Estat han sigut Espinelves (Osona) i Arenys de Munt. Els dos consistoris han estat denunciats també per l’aprovació de la declaració de “territori català lliure”, i els seus alcaldes, Joan Manel Claveria (ERC) i Josep Manel Ximenis (CUP), també van ser presents en l’acte de Celrà.Més de 300 persones van omplir a l’Ateneu, en què també hi van voler ser l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que va estar representada pel seu vicepresident, Carles Castellanos –un històric de l’independentisme–, i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), totes dues entitats també al costat de l’Ajuntament de Celrà.Pel que fa a les forces polítiques amb representació parlamentària, hi van intervenir els diputats al Parlament Quim Arrufat (CUP), Roger Torrent (ERC) i Marc Vidal (ICV), que també van manifestar el seu total suport al consistori celranenc.Els municipis de Gallifa i Alella, a través dels seus alcaldes, Jordi Fornas (SI) i Andreu Francisco (ERC), també van ser presents a l’acte, en què van anunciar que han decidit pagar els seus impostos a la Generalitat i no a l’Agència Tributària espanyola, i van encoratjar altres ajuntaments a fer el mateix, en la línia del que defensa la plataforma Catalunya Diu Prou, que també va prendre part en l’acte de Celrà, representada per Carme Teixidor.Entre el públic també van ser presents en l’esdeveniment els regidors del grup municipal de la CUP+RCat a l’Ajuntament de Girona Jordi Navarro i Carles Bonaventura, que van voler expressar amb la seva assistència la seva solidaritat amb tots els ajuntaments represaliats per l’Estat i sobretot amb el consistori de Celrà. En aquest sentit, el regidor reagrupat va manifestar que “l’Ajuntament de Girona també va aprovar en el ple del mes de desembre la moció que declarà la ciutat “territori català lliure i sobirà”, que vaig defensar jo mateix en el ple. Fins ara a través de la premsa hem sabut que el sindicat espanyolista i ultradretà Manos Limpias ens ha denunciat i és previsible que també ho acabi fent l’advocacia de l’Estat, com en el cas de Celrà i Arenys de Munt. La histèria politicojurídica que està protagonitzant l’Estat contra els municipis que apostem per la independència demostra que estem guanyant. Plantarem cara i els derrotarem. Que ningú no en tingui cap dubte”.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks