Reagrupament fa una aposta per portar als ajuntaments la independència i la regeneració democràtica


Els càrrecs electes locals i coordinadors comarcals s’apleguen a Fornells de la Selva en la II Conferència Municipal d’aquesta formació

S’aprova per unanimitat el document de base, que fixa els eixos de bàsics de RCat en el treball municipalista

El passat dissabte 11 de maig es va fer a Fornells de la Selva (Gironès) la II Conferència Municipal de Reagrupament. La primera s’havia celebrat al Vendrell el 5 de novembre del 2011. En aquesta segona jornada de treball l’objectiu era fixar els eixos bàsics que han de regir l’acció municipalista dels càrrecs electes locals de RCat i marcar les línies que hauran de seguir en un futur immediat tots els reagrupats que vulguin afrontar el repte treballar en aquest àmbit i presentar-se a les pròximes eleccions municipals.

Ja al matí, també a Fornells, la Junta Directiva Nacional de RCat va celebrar la seva reunió mensual ordinària en què els responsables de la coordinació d’aquesta conferència municipalista van informar els membres de l’executiva i el seu president, Joan Carretero, de la necessitat de situar el treball municipal com un objectiu bàsic de l’acció política de Reagrupament, la qual cosa va ser compartida per la junta. Un cop acabada la reunió del màxim òrgan de RCat entre assemblees, es va fer un dinar que va aplegar més d’una trentena de persones.

Ja a la tarda es va iniciar la II Conferència Municipal, a la qual van assistir, entre càrrecs electes locals i coordinadors comarcals, mes d’una seixantena de reagrupats. La jornada va començar amb un parlament de benvinguda, que va anar a càrrec de Rosa Cruz, coordinadora de les comarques del Gironès i el Pla de l’Estany, que va agrair que s’hagués triat un municipi de la regió de Girona per celebrar la trobada municipalista, la qual cosa, va dir, “entenem que en certa manera és un reconeixement a la bona feina que s’està fent a la regió en aquest àmbit”.

A continuació va parlar el secretari de la Junta Directiva Nacional de RCat, Ignasi Planas, excandidat de la llista d’Unitat per Barcelona, que va ser l’encarregat de fer la intervenció d’obertura de la conferència i que va destacar la conveniència que RCat se centri en el treball municipal com una manera de fer avançar el procés sobiranista des d’aquestes institucions, que són les que mantenen un contacte més proper a la ciutadania. Planas va acabar el seu parlament fent una crida als associats a Reagrupament a treballar al territori perquè aquesta organització sigui present en un bon nombre de consistoris després de les pròximes eleccions locals.

Tot seguit, Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament al grup de la CUP+RCat de l’Ajuntament de Girona, va fer un resum de la feina que s’ha fet en aquest àmbit de treball des de les últimes eleccions municipals del 2011. Va destacar que, malgrat que aquests comicis es van fer en un moment dolent per a RCat, després d’unes eleccions al Parlament en què els resultats no van acompanyar, el nombre de regidors assolits, una cinquantena, permetia ser optimistes. Bonaventura va dir que des de llavors s’ha intentat treballar en l’àmbit de la comunicació i la coordinació dels càrrecs electes de RCat.

Tot seguit, en un punt de l’ordre del dia anomenat “experiències locals”, alguns dels regidors presents van exposar als assistents els trets més destacats de la feina que han portat a terme als seus municipis. Hi van intervenir Josep Ferrés (regidor d’Olot en el grup de CiU), Francisco García (conseller del districte de Sant Martí per la coalició Unitat per Barcelona), Jaume Ponsarnau (tinent d’alcalde a Tàrrega per la coalició entre RCat i SI) i finalment Carles Bonaventura va llegir una carta de Rosa Fonoll, que no va poder assistir a la conferència (regidora d’Unitat Cubellenca-RCat a Cubelles), i també va explicar la seva experiència a l’Ajuntament de Girona.

A continuació es va passar a la presentació del document “Bases d’actuació municipal de Reagrupament Independentista”, que va anar a càrrec també de Carles Bonaventura, el qual va agrair la col·laboració de tots els càrrecs de RCat que han fet aportacions al text i la feina que en la coordinació del document han realitzat Francesc Banchs i Esther Ponsa. Bonaventura va exposar els punts d’aquesta ponència, que s’ha dividit en quatre grans eixos: 1. L’eix de la radicalitat democràtica, radicalitat en la transparència i en l’honestedat personal i política. 2. L’eix de construcció nacional. 3. L’eix de defensa del territori. 4. L’eix de l’excel·lència en la gestió. Després es va donar pas a un torn obert de paraules que es va allargar durant una bona estona i finalment es va passar a la votació, en què la ponència va ser aprovada per unanimitat.

Tot seguit, es va passar a un altre punt en què els reagrupats del Baix Penedès van fer una crida a la Junta Directiva Nacional perquè, per ajudar a tirar endavant la tasca municipal, Reagrupament porti a terme una campanya que faci possible que aquesta formació sigui present al territori. En aquest sentit, i recollint la proposta, Narcís Ribes, membre de la JDN i exalcalde de Montagut i Oix, va presentar tot seguit la campanya “Contra la crisi, independència”, que pròximament RCat posarà en marxa i que, a través de cartells, fulls volants i altre material de propaganda, vol fer arribar aquest missatge a la ciutadania catalana: no hi haurà sortida a la crisi a Catalunya si abans no disposem d’un estat propi i aturem l’espoli fiscal de què som víctimes com a país per part de l’Estat espanyol.

Finalment es va procedir a la cloenda de la II Conferència Municipal, que va anar a càrrec del president de RCat, Joan Carretero, que va remarcar que “Reagrupament Independentista serà present en les pròximes eleccions municipals per estendre les seves propostes i presentar una alternativa seriosa per al nostre país”.

Més informació a

http://www.reagrupament.cat/noticies/reagrupament_fa_una_aposta_municipalista_per_portar_la_lluita_per_la_independencia_i_la_regeneracio_democratica_als_ajuntaments

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)

Powered by WP Hashcash


  1. No hi ha trackbacks