Èxit en la presentació de Reagrupament a Mataró


Assamblea Mataró 01-07-09Unes 220 persones es van aplegar el passat 30 de Juny al Casal de l’Aliança en l’acte de presentació de Reagrupament a la comarca del Maresme. Durant la seva intervenció, Joan Carretero va destacar que Catalunya tan sols té dues opcions: (…)

01-07-09_mataro.jpg

(Mataró, 30-06-2009)

Unes 220 persones es van aplegar el passat 30 de Juny al Casal de l’Aliança en l’acte de presentació de Reagrupament a la comarca del Maresme. Durant la seva intervenció, Joan Carretero va destacar que Catalunya tan sols té dues opcions: (…)

(…) Ser una comunitat autònoma de règim comú i dissoldre’s dins de l’Estat espanyol, o bé construir l’estat de Catalunya, un estat lliure, democràtic, occidental, europeu.

Segons el líder de Reagrupament, el catalanisme polític és mort, perquè ha fracassat la idea que modernitzant l’Estat espanyol, Catalunya trobaria el seu lloc. L’Estat s’ha modernitzat, és una democràcia, és en tots els organismes internacionals, i Catalunya no troba cap mena d’encaix. La reforma estatutària ha posat de manifest que els espanyols no volen ser federals. Ens ho han dit tots: els de dretes, els d’esquerres, els professionals, els artistes, els escriptors… Tothom ens ha dit que no volen ser federals. Per això, una força política a Catalunya que parli de federalisme està enganyant la gent.

Un concert és un acord entre dues bandes; en canvi, la independència és unilateral

Per a Joan Carretero, qualsevol partit que ara digui que faran un concert econòmic està enganyant la gent, perquè “un concert és un acord entre dues bandes i, a l’altra banda, el PSOE no el vol, el PP no el vol, i cap força cívica espanyola no el vol.” En canvi, la independència tan sols depèn de la voluntat dels catalans, perquè són els catalans els que democràticament tenen dret a decidir com volen viure i organitzar-se, i si volen constituir un Estat propi.

L’acte va comptar amb la participació dels assistents, que van interessar-se molt pels dos grans eixos programàtics de Reagrupament: la regeneració i honestedat política i la via per aconseguir la independència de manera unilateral.

Els Comentaris estan tancats