Presentació pública de Reagrupament a Calella


Reagrupament Maresme va presentar-se públicament ahir a Calella. L’associació liderada per Joan Carretero i amb representació al nord de la comarca en poblacions com Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Tordera; promou una candidatura unitària i transversal a les eleccions al Parlament de Catalunya amb la independència i la regeneració política en l’eix dels seus postulats.

Reagrupament – Acte de Presentació del 28 de Gener a Calella a càrrec de:

Pere Mas, J. M. Vendrell, Carles Móra i Rut Carendell

La introducció del acte ha estat per part de Pere Mas, un calellenc, que forma part dels vint associats a Reagrupament. Ha destacat com les persones amb feines diferents i ideologies diferents es poden trobar plegats i entendres per un objectiu en comú, per una obligació moral.

.

.

.

.

.

El següent torn de paraula ha estat per Josep Maria Vendrell de origen calellenc que ara viu a Arenys de Mar. Ha estat una intervenció totalment racional i utilitària, ja que no li agrada parlar per parlar. Així que el seny català és fruit de una manipulació de paraules en una carcassa buida, sense sentit ni contingut. Per ell el seny és la qualitat de percebre una acció correcte, per tant el seny de tots és esmerçar-se i actuar per la cultura catalana. Doncs sembla que és assenyat qui prefereix quedar-se arrecerats a casa i sentir el pes de la violència exterior, en forma de representació mediàtica. D’aquesta manera és com queda una país abatut per enganys i expoliació. Però no ens hem de conformar, volem que això sigui part del passat. En conseqüència s’ha de pensar en clau de futur pel Patrimoni català. Objectiu: independència. El poble català ha de ser madur, saber-se redreçar i tirar endavant, hem d’hissar les nostres pròpies veles. Per tant ha de ser el seny dels catalans i no el seny català que ens han inculcat el que ens introdueixi en el camí. Després de 295 anys de colonització, les errades aprofundeixen la decepció política, i els nostres politics han estat els nostres propis enemics. De fet la Generalitat actua com una oficina de correus, on les accions i obligacions procedeixen de Madrid amb la mentida i el suborn ocultats. La via del seny no vol dir anar en contra de tothom, ans el contrari, vol dir netejar la passivitat i l’auto-despresi per actuar amb fe i coneixement per crear la nova filosofia política desconnectada dels colonitzadors. Per tant s’ha de mostrar el camí de la llibertat i no el camí del ramat. Però el problema més greu és el dels nostres partits polítics (ERC i CiU) que tot i anomenar-se nacionalistes formen una majoria al parlament que ja fa temps hauria pogut passar a la historia. Nosaltres no volem pertànyer a un partit polítics, som una associació. Fem política per arreglar-la, per un país millor i per els nostres nets. No volem ser independentistes, és massa cansat. Volem ser independents. Volem una pàtria amb la llengua normalitzada. Sempre hem estat demanant permís a Madrid a que aprovin els nostres interessos. Ara hem de estar a favor nostre. Ja que el independentisme és com la sal: quan hi és t’agrada, però quan no hi és es nota. Estem tips de fer teatre, necessitem un clar objectiu: autodeterminació.

Després ha parlat Carles Móra, Batlle d’Arenys de Munt i promotor de les consultes sobiranistes. Agraïm la amabilitat de definir Calella com a poble dinamitzador del Maresme. Per ell Catalunya necessita la nostra estimació. Com podem avançar si a l’hora de fer una consulta com la d’Arenys que no és menys que l’expressió lliure del poble, el nostre estat vol tallar el nostre dret a decidir, ens volen callar. De fet l’assemblearisme i les idees de Reagrupament són una connexió amb el que ja estava passant a Arenys de Munt que porten anys amb aquest model municipal. Un model que els escollits del poble són qui es vol presentar i obté la seva confiança. Per això Reagrupament pot tenir associats de tots els partits polítics i de totes les ideologies que defensin els interessos del poble català. Per això estimar el país amb tolerància, amb treball en equip i amb la cultura de l’esforç a de ser la nostre prioritat. En resum el dret a decidir. Per això no hi ha ningú per sobre dels altres, sinó que es pot escollir qui es vol amb transparència i llistes obertes. Però cal ser conscients de que en l’actualitat el país es mor. De fet estem econòmicament constituïts per petites empreses que ara gran quantitat d’elles estan fent fallida. Dels 500.000 aturats un 42 % són joves, que són dels millors preparats. Això és resultat de que no es governa bé i de que preval el conformisme i el provincialisme. El nacionalisme té el llistó baix, però nosaltres el volem alçar amb la declaració unilateral d’independència. No s’ha de ser pessimista ni tenir por. Ens em d’unir per fer els deures que creiem que els polítics no fan. Només ens volen perquè paguem. I això es demostra en els habitants del barri de Sant Carles que són molts d’origen andalús i quan tornen al seu poble s’adonen de com viuen de forçats a Catalunya. Per exemple es demostra en els baixos preus dels pisos socials d’allà en comparació d’aquí. Molts diuen que la participació del 28 % va ser molt baixa, però resulta que el PSC governa amb un 15 % i el tripartit amb el mateix percentatge que els sobiranistes ja consultats. Necessitem representació al parlament per fer lleis favorables als nostres interessos. Per això ara que hi ha representats independentistes de tot tipus des de catedràtics fins a empresaris com el centre català de negocis, és hora de dir prou. És hora de desobeir els que ens precedeixen.

Després s’ha passat al torn de preguntes.

* Quin tipus de política farà reagrupament en cas de quedar en minoria al parlament?

La política a fer no és de dretes o esquerres, ja que els únics que poden fer política de veritat són els espanyols a Madrid. En tot cas dintre de les competències a decidir la base fonamental segons Carles Móra és el respecte total a la persona com a prioritat, ja sigui vell o jove, i afavorir en la mesura que sigui possible els seus interessos.

* Com puc saber que reagrupament finalment no s’acabarà convertint a llarg termini en un altre partit que decidirà segons els interessos de la cúpula i no dels ciutadans?

El fet de que els estatuts prediquin una transparència total de tots els moviments polítics, que els candidats son pre-seleccionats per votacions internes i hi hagi un acord de limitació de mandats fa que reagrupament estigui vinculat a la ciutadania més que cap altre partit.

* M’agradaria saber quins mecanismes pot exercir reagrupament per tal de que el jovent que som els més desinformats políticament i els que tenim menys experiència podem adonar-nos de la situació actual?

De fet hi ha poques eines. Però la millor és l’assemblearisme allà on tothom pot participar i també on els joves poden agafar el relleu i participar en la divulgació del missatge a altres companys.

Finalment ha parlat Rut Carendell que ha arribat tard de les illes catalanes per culpa d’un retard dels avions. Ens ha recordat que noticies que surten actualment com la immigració a Vic o el MTC a Ascó són un reflex del poc poder que tenim a decidir en àmbit nacional i que qui decideix finalment és l’Estat Espanyol. També ha reconegut que totes les preguntes fetes i temes exposats formen part dels temes més cabdals de la situació catalana.

Aleix Traveria Vilà

Els Comentaris estan tancats