Sopars de Reagrupament amb Toni Strubell (Mataró, 18/03/2010)


Reagrupament Mataró us convida a participar:

El dijous 18 de març a les 20:30 al restaurant Caminetto, Cami Ral 407 de Mataró

Sopars de Reagrupament amb Toni Strubell sobre: “2010 les eleccions decisives”

Al finalitzar l’acte, Strubell firmarà el seu últim llibre “El moment de dir prou” a tots aquells assistents al sopar que portin el llibre o el comprin durant el sopar.

Preu del sopar 18€, cal fer reserva prèvia, abonant l’import al compte de Caixa Laietana 2042.007.98.3300003389

Sobre Toni Strubell i Trueta:

Antoni Strubell i Trueta (Òxford, Anglaterra, 1952 )

Fill de Michael B. Strubell i Amèlia Trueta (filla del Dr. Trueta). Va estudiar la carrera de Llengües modernes a la Universitat d’Òxford (1971-74) L’any 1978 va decidir anar a viure a Olot (la Garrotxa) i va col•laborar amb l’emissora de ràdio d’aquella ciutat creant el programa “Notícies dels Països Catalans”, que tingué gran audiència tant a la Garrotxa com a Osona.

Tres anys més tard, anà a establir-se a Euskadi i va entrar a treballar a la Universitat de Deusto (seu de Donostia), on imparteix classes de filologia anglesa. Ha donat i organitzat cursos a la Universitat Catalana d’Estiu (“Pensament mític” el 1993 i “País Basc” el 2001) i sobre traducció a l’Escola Oficial d’Idiomes.

El 1988 va començar a col•laborar amb el diari El Punt, on ha escrit centenars d’articles i va crear-hi el joc educatiu “El savi” (1994), del qual es van vendre 22.000 exemplars. Ha col•laborat amb l’Avui, La Vanguardia, El Periòdico, S’Arenal, El Temps, Egin etc.

La Institució de les Lletres Catalanes li concedí una beca per fer un estudi guionístic sobre Jacint Verdaguer. A principis dels anys noranta va col•laborar amb la BBC de Londres i féu treballs per a les revistes El Temps i Presència. Va publicar conjuntament amb C. Llorens i J.M. Solé i Sabaté el llibre “Sunyol, l’altre President afusellat” (1996). L’editorial La Campana va editar-li l’assaig “El cansament del catalanisme” (1997). I l’editorial Barcanova li encarregà l’any 1998 que escrigués un volum de l’Antologia Oficial – La Col•lecció del Centenari del FC Barcelona, sobre “Les penyes del Barça” i el 2000 publicà la biografia “Josep Roca i Ferreras i l’origen del catalanisme d’esquerres”. També ha estat coautor d’una guia de Catalunya, publicada en anglès, i ha col•laborat amb l’ABC australiana en un programa sobre l’esport català i el sentiment catalanista en l’esport (2002). Finalment ha traduït nombrosos llibres.

Ha participat en diverses edicions de les “Jornades de Llengua i Literatura catalanes” (IX i X). Va fer una ponència sobre Cultura Popular (publicada a Apunts 1 – Lloret 1997) a l’Escola d’Hivern de CDC i participà en els debats del Congres d’ERC a Manresa. L’interés de Strubell per Sunyol el portà a crear “Amics de Josep Sunyol” (1996) i va formar part de la directiva, de la qual ara és vicepresident, i organitzà un homenatge a aquest malaguanyat directiu del Barça en commemoració del 60è aniversari del seu afusellament, amb la presència del President del Parlament. Un altre homenatge que també va organitzar va ser l’agost del 2002 al President Lluís Companys a Irun, que aplegà 4.000 persones. Aquest acte — transmès per ETB1 — ajudà a difondre Catalunya a l’exterior i el seu anhel de llibertat. A més, Strubell és coordinador de la Comissió de la Dignitat, principal iniciativa catalanista per a recuperar els documents catalans espoliats per Franco i dipositats a l’arxiu de Salamanca. Ell és també coordinador de l’Associació Lluís Companys Batzordea.

Actualment, treballa amb un equip en un estudi sobre “Autoestima i catalanisme”, encarregat per Òmnium Cultural. També publicarà un treball sobre “Memòria Històrica”, encomanat per la Universitat de Barcelona. Angle Edicions editarà un llibre sobre el Partit Popular, que inclourà un capítol de Toni Strubell sobre política cultural. Ja ha acabat un guió de teatre-musical, amb composicions d’Antoni Mas, sobre la primera sindicalista catalana Isabel Vilà, que s’estrenarà properament. L’any 2002, Antoni Strubell i Trueta va rebre la Creu Sant Jordi per la seva contribució al catalanisme.

Els Comentaris estan tancats